Dissabte, a partir de les dues del migdia al Poble Sec de Barcelona, BCN Més inaugura el primer festival internacional de menjar al carrer, en què més de vint xefs oferiran plats de qualitat de take away.

El carrer com a punt de trobada cultural i gastronòmica

El carrer com a punt de trobada cultural i gastronòmica

Una de les primeres coses que ens criden l’atenció de la cultura gastronòmica dels Estats Units i de molts països d’Europa és, segurament, la moda de menjar al carrer. Una pràctica que, a poc a poc, guanya terreny a casa nostra. Porcions de pizza, sandvitxos, patates fregides, hamburgueses, refrescos XL i gelats o brioixeria industrial és el primer que ens ve al cap quan pensem en el menjar per endur i consumir mentre caminem o som al parc, i que, per tant, acabem relacionant directament amb el fast food o menjar escombraria. Però, cal renunciar a menjar sa i saborós quan no volem entaular-nos ni carregar la carmanyola?

Si voleu, podeu trobar vosaltres mateixos la resposta aquest dissabte a les dues del migdia a l’espai Crec de Barcelona (C. Blesa, 29), on BCN Més inaugurarà la primera edició de l’Eat Street, un festival de cuina de carrer internacional i de qualitat a favor del carrer com a centre de trobada cultural i gastronòmica.

Al festival, que és obert a tothom, hi col·laboraran vint xefs de diferents restaurants de cuina internacional de Barcelona, com ara el Tonka, el Tlaxcal o el Mosquito Tapas, que ajudaran a trencar tòpics i a demostrar que el menjar de carrer pot ser econòmic i, alhora, gustós i nutritiu.

Marta Costa
Marta Costa

Periodista i Postgrau en Comunicació Alimentària.
Coordinadora de continguts d'Etselquemenges.