Heu somiat mai en un món sense fums? Seria possible desplaçar-se eficientment i a un preu assequible sense vehicle privat? Què passaria si els carrers de les ciutats es convertissin en espais verds?

La cooperativa de consum sense ànim de lucre Som Mobilitat treballa per convertir en realitat aquestes premisses que potser ara ens semblen tan poc reals. La seva proposta passa per oferir un servei de mobilitat elèctrica compartida (carsharing) en què es puguin llogar vehicles propulsats per energia verda per hores o per dies.

El més innovador de la proposta és que la localització i el lloguer del vehicle es podrà fer a través d’una aplicació mòbil que, a més, permetrà obrir la porta del cotxe un cop llogat, i que els vehicles disponibles seran els de la pròpia flota de la cooperativa i també els dels socis (ja en són gairebé 500).

Per aconseguir-ho, però, els cal el finançament per poder desenvolupar la tecnologia i és per això que han obert una campanya de micromecenatge en la qual tothom qui ho vulgui podrà posar el seu gra de sorra. Us hi animeu?

Marta Costa
Marta Costa

Periodista i Postgrau en Comunicació Alimentària.

  @marta_coor