Aquests dies el Casal de Cuina i Salut de Nútrim proposa que els petits disminueixin o esquivin el menjar ràpid i les pastes industrials, que mengin a poc a poc, que ja no arrufin el nas davant un plat de verdura, que es diverteixin posant-se el davantal i participant en l’elaboració dels aliments i, en definitiva, que relacionin salut amb diversió i no amb avorriment.

Educació en salut, una bona alternativa a les vacances infantils sense res a fer! Durant els dies 2, 3 i 4 d’abril, Nútrim, espai especialitzat en la promoció d’estils de vida saludables, convida els nens i nenes de 7 a 12 anys i els proposa treballar els hàbits higiènics, l’alimentació saludable i l’activitat física. En un ambient relaxat i divertit, es faran jocs i experiments que permetran que les criatures s’ho passin bé mentre aprenen a tenir cura del propi cos.

Altres activitats del cap de setmana:

Divendres 30 de març

  • Menús contra el càncer de còlon
20 restaurants de les comarques de Barcelona serveixen avui àpats saludables per conscienciar de la malaltia: aliments rics en fibra, verdures, peix, fruita, productes amb pocs greixos. La iniciativa, de l’Associació Espanyola Contra el Càncer i el Gremi de Restauració de Barcelona, pretén conscienciar de la importància d’una alimentació equilibrada i de detectar el càncer a temps. Els restaurants adherits al “Menú Solidari” destinaran, a més, 1 euro a les campanyes de lluita contra el càncer que promou l’AECC. A Catalunya, el càncer de còlon té una incidència de 2.609 nous casos anuals i la tendència és incrementar-se en un 3,47% cada any. Suposa un mortalitat de 1.112 persones anualment.
  • A les 17.30. Taller “Aquí no es llença res”. Bus Alícia. Riera de Pare Fita, 31. Arenys de Mar.


Divendres 30, dissabte 31 de març i diumenge 1 d’abril

  • Divendres a partir de les 17.00. Dissabte i diumenge de 10.00 del matí a 20.00 del vespre. Fira Lactium. Rambla del Carme. Vic.
  • Mercat del Ram. Recinte firal El Sucre. Vic.


Dissabte 31 de març

  • Taller “Petit Chef: Recetas Veritas”. Cookiteca & Veritas. Via Laietana, 28. Barcelona.
  • De 9.00 a 14.00. Mercat ecològic. Plaça Pere Rigau. Torroella de Montgrí.
  • De 10.30 a 14.00. Jornada “Benestar animal. Com afectarà a la cunicultura?”. Vilafant.
  • A les 12.00. Tast de vins catalans. Setba. Barcelona.

 

Del dijous 5 al dilluns 9 d’abril

Marta Costa
Marta Costa

Periodista i Postgrau en Comunicació Alimentària.
Coordinadora de continguts d'Etselquemenges.