De dilluns a diumenge, i amb motiu del dia internacional de la lluita pagesa que se celebra el proper dimecres, l’ASAC convoca set dies de lluita pel dret a decidir
què mengem i a favor de l’alimentació i l’agricultura lliures de transgènics.
Tal com ens explicava l’activista Gustavo Duch, “la sobirania alimentària es basa en el fet de poder triar allò que nosaltres mengem”. És el dret dels pobles a determinar unes polítiques agrícoles i alimentàries que garanteixin el conreu d’aliments saludables sense modificació genètica, el respecte envers el medi ambient, l’accés i la protecció dels recursos naturals i el tracte just amb el pagès. En resum, es tracta d’una alternativa al model agrícola actual present a totes les societats industrialitzades en què els interessos econòmics prevalen per damunt dels criteris de sostenibilitat ambiental i alimentació segura i saludable.
Amb motiu de la celebració del dia internacional de la lluita pagesa, que tindrà lloc el proper dimecres, 17 d’abril, l’Aliança per la Sobirania Alimentària de Catalunya (ASAC) aprofita l’ocasió i convoca, per sisena vegada, la Setmana de lluita per assolir la sobirania alimentària. Set dies, del 15 al 21 d’abril, en què l’ASAC vol posar de manifest el fracàs del sistema alimentari industrial que mercantilitza la naturalesa, i reivindicar els drets de la terra agrària, la pagesia i l’agroecologia.
Per tot això, i com a mostra reivindicativa, el proper dissabte, 20 d’abril, es duran a terme un seguit de marxes i bicicletades que sortiran des de diversos punts del territori metropolità i que finalitzaran en un espai agroecològic del Vallès.
Activitats de la setmana
Divendres, 12 d’abril
- Xerrada “Alimentació saludable i econòmica”. A les 18.15 h. A càrrec de Lola Roma, membre de Slow Food Terres de Lleida. Centre Cívic Joan Carles I. Lleida.
- Taller de sabons artesanals ecològics. De 17.15 a 20.15 h. A càrrec de Rosa Ana Segura. Barcelona.
Dissabte, 13 d’abril
- Taller Primavera: la mejor época para preparar una semana “detox-depur”. De 10.30 a 13.30 h, a Marenostrum. A càrrec de Dorte Froreich, naturòpata i nutriterapeuta. Barcelona.
- Taller de cuina creativa Raw food. De 9.30 a 13.30 h. A càrrec de Consol Rodríguez, autora de Kijimuna’s Kitchen.
- Curs “La sexualitat des del punt de vista macrobiòtic i emocional” (segueix el diumenge 14 d’abril). Cal confirmar assistència a través del correu electrònic info@esmaca.cat
- Taller Cicle menstrual i salut femenina. De 10.30 a 13.00 h. A càrrec de Rosa Ana Segura. Barcelona.
Dilluns, 15 d’abril
- 3a edició del curs de cuina energètica i salut (10 sessions). A càrrec de Tamara Pano.
Dimecres, 17 d’abril
- Taller Cuina de primavera, depurativa i amb germinats. A càrrec de Mercè Alabarce. Espai Satvas. Teià.
Dijous, 18 d’abril
- Conferència “La salud de tu hígado, pieza clave de tu bienestar”. A les 18.30 h, a càrrec de Joana Palmero. ESMACA, Escola Macrobiòtica de Catalunya. Cal confirmar assistència a través del correu electrònic info@esmaca.cat
Explica’ns la teva activitat
Si organitzeu fires, mercats, tallers, cursos, seminaris, xerrades o qualsevol activitat vinculada amb el món bio i saludable, poseu-vos en contacte amb nosaltres i l’afegirem a l’agenda que publiquem cada divendres. Promocioneu-vos i ajudeu-nos a ser presents a totes les comarques! Escriviu-nos a mcosta@etselquemenges.cat