Els campsEncara que sembli mentida, dues terceres parts de la població catalana considera que no està prou informada sobre el significat de l’alimentació i la cultura ecològiques, segons l’enquesta del Baròmetre de percepció i consum dels aliments ecològics a Catalunya. Per això, des del Programa de Foment de la Producció Agroalimentària Ecològica, la Generalitat de Catalunya vol impulsar aquest sector creixent, difondre els beneficis de l’alimentació ecològica i trencar mites falsos com ara que és un tipus de dieta “radical” o exclusiva per a persones amb malalties determinades.

Del 30 de maig al 8 de juny, gairebé 200 entitats, establiments comercials o centres mèdics d’arreu del territori català oferiran un bon grapat d’activitats, entre les quals us destaquem el concurs de receptes de Biocop, que us permetrà guanyar un curs de cuina amb la Montse Vallory, un superlot de productes Biocop o un sopar per a dues persones a qualsevol dels restaurants inscrits a la Ruta del Cereal bio.

A més, durant la Setmana Bio per l’alimentació ecològica també hi haurà activitats de tota mena, com ara xerrades divulgatives, tastos i mercats de productes ecològics, menús especials en restaurants eco o jornades de portes obertes als visitants. I per fer més ressò als mitjans, dimarts que ve l’Espai Boisà de Barcelona acollirà el showcookingCuinant a deu mans”, una demostració en què cinc cuiners Km0-Slow Food cuinaran productes ecològics i de proximitat en un acte adreçat especialment a periodistes i bloguers especialitzats en gastronomia.

Consulteu totes les activitats de la setmana aquí.

Marta Costa
Marta Costa

Periodista i Postgrau en Comunicació Alimentària.

  @marta_coor