Des d’avui i fins al 6 d’abril, trenta-tres restaurants de renom de Barcelona, com ara Terra Ca la Nuri, Bravo 24 (Hotel W) o Suquet de l’Almirall, oferiran menús tancats amb el Gadus morhua com a protagonista. El bacallà autèntic, curat i remullat a la manera tradicional, també es podrà tastar i comprar en tretze bacallaneries de la ciutat, cada dijous, divendres i dissabte.

Bacallà servit al restaurant Amélie

Bacallà servit al restaurant Amélie

Un dels ingredients estrella de la cuina tradicional catalana és el bacallà. Melós i suau, un cop dessalat i rehidratat combina bé amb molts ingredients i és ara, en temps de quaresma, que té una presència especial a les taules de casa nostra. Saborós i saludable, el Gadus morhua ha aconseguit substituir altres peixos salats molt valorats des de l’antiguitat i és per tot plegat que el Gremi de Bacallaners de Catalunya i Estrella Damm volen retre un merescut homenatge a aquest peix blanc amb la celebració de la 2a Ruta del Bacallà.

Des d’avui i fins al diumenge 6 d’abril, trenta-tres restaurants de renom de Barcelona oferiran menús tancats amb preus entre 25 i 50 euros amb aperitiu, primer, segon, postres i una ampolla d’Estrella Damm Inedit. En tots els menús, hi regnarà el bacallà autèntic com a gran protagonista, curat de manera tradicional però cuinat i servit de maneres ben diferents. Bravo 24 (Hotel W), Terra Ca la Nuri, Suquet de l’Almirall, Petit Comitè, Cercle d’Amics, Chicoa, L’Oliana o Osmosis són alguns dels restaurants barcelonins que oferiran dinars i sopars adscrits a la ruta.

A més a més, en aquesta segona edició, tretze bacallaneries agremiades al Gremi de Bacallaners de Catalunya oferiran tastets de bacallà cada dijous, divendres o dissabte.

 

Explica’ns la teva activitat

Si organitzeu fires, mercats, tallers, cursos, seminaris, xerrades o qualsevol activitat vinculada amb el món bio i saludable, poseu-vos en contacte amb nosaltres i l’afegirem a l’agenda que publiquem cada divendres. Promocioneu-vos i ajudeu-nos a ser presents a totes les comarques! Escriviu-nos a mcosta@etselquemenges.cat

Marta Costa
Marta Costa

Periodista i Postgrau en Comunicació Alimentària.

  @marta_coor