Anem al supermercat i trobem passadissos i passadissos carregats d’aliments enllaunats, precuinats i també frescos. Però, d’on vénen aquests aliments? Ens nodreixen, o bé, a la llarga, acaben convertint-se en la causa de disfuncions i patologies greus?

Cada vegada hi ha més consumidors que es preocupen per saber què mengen i que busquen alternatives d’alimentació sense residus químics ni additius.

Què mengem amb el que mengem? Aquesta és la pregunta inquietant que el documental de l’espai “Sense ficció” de TV3 intentarà respondre el proper dimecres 30 de maig, a les 21.50.

Retir de meditació a La Vall d’en Bas

Del 13 al 17 de juliol, el Mas Garganta de la Garrotxa acollirà el retir “Meditació i Silenci”, mitjançant el qual l’Albert Abad vol dotar a tots els assistents de la capacitat de mantenir l’atenció en el propi cos durant tot el dia. Durant el retir, se servirà cuina creativa i bàsicament vegetariana, amb productes de cultiu ecològic.

Altres activitats

Divendres 25 de maig

  • Natura Málaga. 4a Feria de vida saludable y sostenible (fins al diumenge 27 de maig). Palacio de Ferias y Congresos de Málaga.

Dissabte 26 de maig

Diumenge 27 de maig

  • Tallers de Cuina Low Cost (Activitat per recaptar fons per a La Marató contra la pobresa de TV3). Centre Nútrim, Carrer Borrell, 143, Barcelona.
  • Fira Seva Sostenible. Seva.

Dimarts 29 de maig

Dimecres 30 de maig

  • Xerrada “De cervicals i altres vèrtebres”. A les 20 h. A càrrec de l’escriptora Montserrat Gallart i organitzat per Farmàcia Serra-Mandri. Pompeia Groups, C/ Riera de Sant Miquel, 1 bis. Barcelona.
  • Xerrada “Una alimentació saludable per a la gent gran”. Organitza Consum (Ajuntament de Tiana). Tiana.
  • Xerrada “A l’estiu tardà, l’estómac caldrà cuidar”. A les 19.30 h. A càrrec de Iolanda Roma. Centre Cívic El Sortidor, Plaça del Sortidor, 12. Barcelona.

Dijous 31 de maig

  • Xerrada de Nutrició Esportiva. A les 19.30 h. A càrrec de Gemma Miranda. Nútrim, C/ Borrell, 143. Barcelona.
  • Xerrada “Tractaments i prevenció dels trastorns vasculars, venosos i cerebrals”. A les 20.00 h. A càrrec del doctor Gabriel Andrés Ortuño i organitzat per Farmàcia Serra-Mandri. Pompeia Groups, C/ Riera de Sant Miquel, 1 bis. Barcelona.

Dilluns 4 de juny

  • Taller de postres sanes. A les 19.00 h. A càrrec de Paula Blanco. El diván de los sentidos, Cornellà Modern, 16. Cornellà de Llobregat. Reserva de places al telèfon 93 376 49 75 i 636 46 62 99.

Explica’ns la teva activitat

Si organitzeu fires, mercats, tallers, cursos, seminaris, xerrades o qualsevol activitat vinculada amb el món bio i saludable, poseu-vos en contacte amb nosaltres i l’afegirem a l’agenda que publiquem cada divendres. Promocioneu-vos i ajudeu-nos a ser presents a totes les comarques!
Escriviu-nos a mcosta@etselquemenges.cat

Marta Costa
Marta Costa

Periodista i Postgrau en Comunicació Alimentària.

  @marta_coor