El proper dissabte 15 de Desembre Slow Food Barcelona celebrarà el seu segon Mercat de la Terra a la ciutat, aquest cop a la Plaça de Bacardí al barri d’Horta de Barcelona. A partir del 19 de Gener, es celebrarà quinzenalment el primer i el tercer dissabte de cada mes entre les 10h i les 16h. El Mercat de la Terra estarà format per una quinzena de productors que oferiran una opció de compra sostenible i directe de productor als veïns i veïnes.

Després de l’èxit i la consolidació del Mercat de la Terra al Parc de les Tres Xemeneies, Slow Food s’aventura amb la creació d’un nou mercat que continuarà apostant també per la gastronomia –amb la implicació de diferents xefs Slow Food–, a més de les activitats infantils de l’espai Slow Kids i la música en directe. També comptarà amb una sèrie de propostes (xerrades, tallers…) que enriqueixin el mercat i el transformin en un espai de convivència ciutadana.

Els Mercats de la Terra són una xarxa internacional de mercats de pagesos únicament amb aliments BONS, NETS i JUSTOS, basats en els aliments locals de bona qualitat, de temporada, obtinguts amb processos tradicionals respectuosos amb el medi ambient i el treball de la terra, i que tinguin un preu just, tant per qui els compra com per qui els produeix.  Es tracta d’escurçar distàncies entre la terra i la taula, en un espai on la pagesia presenta i ven directament els seus productes al consumidor.