La barbacoa, La veritat sobre la carn, La voz del viento, Stop! Rodando el cambio i os tomates y dos destinos són els llargmetratges que es podran veure aquest dissabte a la tarda a la Casa de la Cultura de la capital gironina. Totes són obres que reivindiquen la transformació de la societat cap a un model socialment més just i ambientalment més sostenible.

Imatge del documental "La barbacoa"

Imatge del documental “La barbacoa”

A poc a poc, i a mesura que va creixent la consciència ecològica en la nostra societat, les arts escèniques piquen l’ullet als nous corrents de pensament crítics i alternatius. El cinema, com a mitjà d’expressió, difusió i reivindicació, acaba esdevenint un mitjà de sensibilització molt potent amb capacitat per fer-nos entendre el que és difícil d’expressar amb paraules. És per això que les obres dedicades a narrar maneres noves d’entendre la vida o a denunciar determinades realitats, com ara la cara fosca de la indústria alimentària o els perjudicis que té en la salut humana i en el medi ambient el cultiu d’una agricultura intensiva amb transgènics i pesticides, van trobant espai a les cartelleres dels nostres cinemes.

En aquest cas, el Festival de Cinema de Girona ha volgut posar el seu gra de sorra en el despertar de la consciència ecologista, la que ens vol educar amb valors que ens permetin viure en un món socialment just i ambientalment sostenible. Aquest dissabte, el certamen inclourà per primera vegada una secció de cinema ecològic i projectarà La barbacoa, d’Enric Urrutia, La veritat sobre la carn, de Gertjan Zwanikken i Claudine Everaert, La voz del viento, de Carlos Pons, Stop! Rodando el cambio, d’Alba González de Molina Soler i Blanca Ordóñez de Tena, o Dos tomates y dos destinos, de David Rodríguez i Aníbal Gómez. Es tracta de la primera vegada que el certamen inclou un espai dedicat al cinema ecològic.

Totes les obres es podran veure a la Casa de la Cultura de la capital gironina, una ciutat amb experiència en els esdeveniments ecològics, com ho demostra la fira EcoSí, que hi va tenir lloc el mes de maig passat.

 

Explica’ns la teva activitat

Si organitzeu fires, mercats, tallers, cursos, seminaris, xerrades o qualsevol activitat vinculada amb el món bio i saludable, poseu-vos en contacte amb nosaltres i l’afegirem a l’agenda que publiquem cada divendres. Promocioneu-vos i ajudeu-nos a ser presents a totes les comarques! Escriviu-nos a mcosta@etselquemenges.cat

 

 

Marta Costa
Marta Costa

Periodista i Postgrau en Comunicació Alimentària.
Coordinadora de continguts d'Etselquemenges.