Els participants aprendran a cultivar plantes comestibles i saludables en balcons i terrasses, utilitzant tècniques d’agricultura ecològica.

hort urba-destacadaCada vegada són més les persones que, lluny del camp, s’animen a cultivar horts urbans als patis, terrats, terrasses i balcons de casa. A més de poder gaudir del procés del cultiu, els “pagesos urbans” obtenen aliments a preu de cost que després afegeixen als plats, cosa que supera el concepte del Km 0: es tracta, en aquest cas, del metre 0, una bona manera de practicar l’autosuficiència, l’alimentació conscient, el consum de productes ecològics i de temporada i, per descomptat, d’aliments de màxima proximitat. Però com cal tenir cura de la terra? Quins aliments podem cultivar i quins no? I, sobretot, com ho hem de fer?

L’interès creixent de moltes persones i famílies per respondre a aquestes preguntes i autoabastir-se amb aliments que facin un recorregut tan curt com el que va de la terrassa de casa al plat ha disparat les activitats i els espais adreçats a la divulgació del horts urbans, com ara el bloc “Picarona i el seu hortet” que us presentàvem fa uns mesos a l’Ets.

Avui, us parlem dels tallers públics sobre horticultura urbana que organitza la Fundació Terra i que desenvolupa a El Rebost Vital, un hivernacle ubicat a un terrat del centre de Barcelona. Si voleu aprendre a cultivar d’una manera senzilla i ecològica plantes amb propietats medicinals i alimentàries des de casa, preneu nota: dissabtes al matí, tallers per a adults i famílies, i, entre setmana, tallers per a grups escolars de nens i nenes de 5è i 6è de primària. Totes elles, activitats totalment gratuïtes organitzades per la Fundació Terra i finançades per DKV.

Amb els tallers, aprendreu les tècniques de cultiu de plantes remeieres i comestibles com ara l’estèvia, la mizuna, la peril·la (sisho) o l’agrella, a més de descobrir-ne totes les propietats i aplicacions a la cuina. No us les perdeu!

Per a més informació sobre els cursos per a adults, cliqueu aquí.

Per a més informació sobre els cursos per a escolars, cliqueu aquí.

 

Activitats de la setmana

Divendres, 15 de febrer

  • Curs de nutrició energètica (segueix els divendres 1 de març i 12 d’abril). A càrrec de Montse Bradford. Escola Superior d’MTC Barcelona.
  • Taller teoricopràctic de cosmètica natural: com fabricar el que necessites a casa teva, amb olis essencials i vegetals, sense derivats del petroli ni parabens. Laboratori Pranarom. Cal reservar plaça a Herbodietètica Coliseum. Barcelona.
  • Taller “Comprar mejor para vivir mejor. De 19.00 a 21.00 h. A càrrec d’Ivanna Gómez. EspaiIntern, Barcelona. Inscripcions al 655 589 355 o acomerfeliz@gmail.com.

Dissabte, 16 de febrer

Diumenge, 17 de febrer

  • Cercle de dones a la natura”. De 10.00 a 12.30 h. A càrrec de Rosa Ana Segura. Anem a prop de Barcelona i ens desplacem en transport públic. Inscripcions: rosaanaseguracuella@gmail.com o al 676 428 334.

Dimecres, 20 de febrer

  • Xerrada “Odontologia natural: com cuidar-te la boca d’una manera no agressiva”. A les 19.00 h, a càrrec de Happy Clínica. Cal reservar plaça a Herbodietètica Coliseum. Barcelona.

Dijous, 21 de febrer

  • Xerrada “Alimentació hipotòxica: una bona neteja pel teu organisme, sense passar gana”. A les 19.00 h, a càrrec de Cristina Vallverdú. Cal reservar plaça a Herbodietètica Coliseum. Barcelona.

 

Explica’ns la teva activitat

Si organitzeu fires, mercats, tallers, cursos, seminaris, xerrades o qualsevol activitat vinculada amb el món bio i saludable, poseu-vos en contacte amb nosaltres i l’afegirem a l’agenda que publiquem cada divendres. Promocioneu-vos i ajudeu-nos a ser presents a totes les comarques!
Escriviu-nos a mcosta@etselquemenges.cat

 

Marta Costa
Marta Costa

Periodista i Postgrau en Comunicació Alimentària.

  @marta_coor