Davant el tancament de les escoles de Catalunya com a mesura preventiva per l’expansió del Coronavirus i a situació d’excepcionalitat que això suposa, el programa educatiu Tomando Consciencia Schools obre i publica al seu web tots els continguts.

Tomando Consciencia

Amb vocació de servei públic i responsabilitat social, ofereix una solució telemàtica en forma de paquet de recursos didàctics, perquè treballeu de manera lúdica i entretinguda, els hàbits saludables i sostenibles, des de casa i en família. Un total de 12 lliçons divulgatives sobre com millorar la higiene personal, com menjar més fruita i verdura, aprendre a expressar les emocions a través de l’art o aplicar consells de sostenibilitat a casa. Perquè confinament no és sinònim d’ensopiment!

Tomando Conciencia és un projecte de transformació social amb continguts validats per l’Agència de Salut Pública de Catalunya. El programa també compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona (a través de l’Institut Barcelona Esports) i gira al voltant 6 pilars bàsics: el coneixement del cos i del cor; l’activitat física; l’alimentació, la gestió emocional, la prevenció del consum de substàncies tòxiques; i la sostenibilitat.

Continguts del programa educatiu

Cadascuna de les 12 lliçons inclou:

  • Un vídeo amb un testimonial que dóna consells saludables, presentat per una figura pública coneguda que varia a cada lliçó i que fa de prescriptor/a. Diego Lopez, porter del CDEspanyol, Quico Tur, tenista paralímpic, Zouhair Zammouri, fundador de Superacció, Laia Servera, directora i presentadora de l’InfoK o Ada Parellada, cuinera i activista gastronòmica, són alguns dels ambaixadors/es de Tomando Conciencia.
  • Un conte il·lustrat protagonitzat per l’Àlex, en Sam i la Noa, tres personatges que ens expliquen les seves peripècies i ens fan reflexionar. No acaben de tenir uns bons hàbits de vida i haurem de trobar la manera d’ajudar-los.
  • Un test, amb 3 preguntes breus i una pregunta de desenvolupament. Per posar- nos a prova!

Després de tres edicions en funcionament, Tomando Conciencia ha pogut comprovar l’impacte positiu i l’evolució de l’alumnat, amb dades que demostren que els més de 3000 alumnes participants que han passat pel projecte han millorat aspectes clau de la salut cardiovascular, com la dieta, l’activitat física o la prevenció del tabac, i han desenvolupat habilitats socials que milloren l’autoestima i la gestió de les emocions.

Entreu a https://www.tomandoconcienciaschools.org/ca/familias i descarregueu-vos també la Guia Pedagògica de Tomando Conciencia, amb un recull de material per ampliar coneixement sobre les 12 lliçons del programa.