El dissabte 3 de febrer arrenquen les Calçotades Urbanes dins del Mercat de la Terra, que es repetiran durant tots els dissabtes dels mesos de febrer i març, i que organitza Slow Food Barcelona. El Mercat és una iniciativa que s’organitza tots els dissabtes de mes al Parc de les Tres Xemeneies del barri de Poble-Sec de 10 a 16 h. El projecte s’ha consolidat a Barcelona com una referència dels mercats de productors de proximitat i de qualitat on es pot trobar una gran varietat de productes locals i de temporada: cereals, formatges, embotits, pa i rebosteria, verdures i fruites, a més de cervesers artesans i les propostes com Can Vermut, que ofereix tapes amb productes del mercat i un vermut propi.

La proposta gastronòmica es complementarà amb pa i botifarra ecològica: el Mercat de la Terra sempre aposta per la gastronomia en els seus projectes, donant visualització al consum d’aliments bons, nets, justos i locals, escurçant les distàncies entre la terra i la taula, en un espai on la pagesia presenta i ven directament els seus productes al consumidor.

El calçot, un producte de temporada i de qualitat

El calçot és una varietat de ceba tendra que té una dolçor molt especial. La seva aportació en nutrients i les seves propietats la converteix en un producte particular: hortalissa i alhora condiment, aliment i alhora se li reconeixen múltiples beneficis nutricionals.

El Mercat de la Terra continua creant un espai familiar i de trobada, amb activitats infantils i un espai festiu amb l’oferta musical diferent cada setmana, a més d’organitzar organitzen xerrades i tallers que enriqueixen l’espai i el transformen en un punt de convivència ciutadana.