El duo format pel fisioterapeuta i psiconeuroimmunòleg Xevi Verdaguer i la xef Mireia Anglada segueix la seva gira catalana per explicar com convé que s’alimentin les dones que tenen problemes hormonals com infertilitat, menstruacions doloroses o miomes per poder-los eradicar o mitigar-ne els efectes.

dones-400Malgrat que la menstruació és un moment de renovació que ens indueix a centrar-nos més en nosaltres mateixes, per a moltes dones aquest període és sinònim de dolors forts, abatiment físic i mental, irritabilitat o melangia. Aquests símptomes, però, poden ser senyal de desajustos hormonals, malalties en els òrgans reproductors o també, i en molts casos, d’una mala alimentació. Davant d’aquest panorama, podem resignar-nos a seguir tenint dolor i mal humor o bé podem fer servir totes les eines que tenim a l’abast per corregir el nostre metabolisme hormonal i aprendre a conviure pacíficament amb el cicle menstrual.

De la mateixa manera que els dolors premenstruals, l’endometriosi, els quistos a l’úter (miomes) o a les mames (mames fibroquístiques) i el càncer de mama també són malalties que poden ser tractades mitjançant el coneixement del cos i tenint en compte la genètica i els hàbits de vida. Per tant, introduint o eliminant certs aliments a la dieta, podem aconseguir grans resultats. Però, com ens hem d’alimentar? Què ha d’incloure la nostra dieta? Com cal coure els aliments?

Xerrades a Berga i Girona

Divendres 21 de febrer, el centre Món Homeocèutic de Berga acollirà el fisioterapeuta i psiconeuroimmunòleg Xevi Verdaguer i la xef Mireia Anglada en una xerrada divulgativa que donarà eines als assistents per aprendre a fer front als problemes hormonals femenins a través de la dieta. Anglada aplicarà els seus coneixements saludables i ensenyarà, per exemple, a cuinar correctament el peix per mantenir l’omega-3, a coure les verdures, els llegums o els ous, a omplir el rebost amb els aliments més convenients o a elaborar receptes com ara crema d’anacards amb coco, tàrtar d’algues amb curri, orada al suc perfumat (estil japonès) o broqueta de llagostins marinats. Totes, especialment indicades per combatre les malalties relacionades amb la salut hormonal femenina.

El divendres 28 de febrer, el duo repetirà la conferència al Centre Internacional de Negocis de Catalunya de Girona. Totes dues xerrades tenen un cost de 49 euros.

Com inscriure-s’hi?

Si voleu assistir a la conferència sobre la salut hormonal femenina de Berga o de Girona, podeu fer la inscripció i el pagament a través del formulari que trobareu en aquesta pàgina (si no sou usuaris registrats d’Etselquemenges, us haureu de donar d’alta).

Si teniu qualsevol dubte, us podeu posar en contacte amb nosaltres a través del correu electrònic conferencies@etselquemenges.cat.

I recordeu que els socis d’Etselquemenges teniu un 10% de descompte

 

Explica’ns la teva activitat

Si organitzeu fires, mercats, tallers, cursos, seminaris, xerrades o qualsevol activitat vinculada amb el món bio i saludable, poseu-vos en contacte amb nosaltres i l’afegirem a l’agenda que publiquem cada divendres. Promocioneu-vos i ajudeu-nos a ser presents a totes les comarques! Escriviu-nos a mcosta@etselquemenges.cat

Marta Costa
Marta Costa

Periodista i Postgrau en Comunicació Alimentària.

  @marta_coor