blog_professional

La gastronomia és un dels grans temes que exploten molts bloguers i que fàcilment atrauen l’interès de molts lectors. Blogs sobre receptes, trucs de cuina, d’alimentació vegetariana, vegana, macrobiòtica, ayurvèdica… A més dels aficionats a la cuina, molts restauradors creen espais a la xarxa amb la intenció de donar a conèixer els seus productes. Però, com podem aconseguir que aquests espais passin de respirar un aire amateur a transmetre rigor i professionalitat?

Des del 21 de gener i fins al 25 de març, la directora d’Etselquemenges, Núria Coll, impartirà un curs teòric i pràctic organitzat pel Laboratori de Lletres (escola d’escriptura barcelonina en què també imparteixen classes escriptors i periodistes com Sílvia Soler, Carles Llúria o Carles Miró) per donar les eines necessàries per fer el pas del blog amateur al professional. Basant-se en la seva experiència com a directora de la revista digital, Coll aprofundirà en el llenguatge propi d’internet, l’ús de les plataformes de blogs principals (WordPress, Blogger), les normes bàsiques d’edició periodística i de disseny i composició visual d’espais en línia.

Més informació sobre el curs “Com fer un blog professional

A més, també s’indagarà en la necessitat de crear una estratègia de comunicació a curt i a llarg termini que aprofiti el potencial de les xarxes socials per promoure el blog i fer créixer el nombre de lectors i de visites. En el curs s’aprendran a aplicar estratègies de comunicació digital com prioritzar la qualitat dels continguts i assegurar la varietat, la veracitat i la regularitat de publicació, elaborar els continguts segons criteris de posicionament web (SEO), llançar promocions per augmentar el compromís dels lectors o fer ben atractiva la presència a les xarxes socials.

El curs “Com fer un blog professional” està adreçat a qualsevol objectiu de blog i també a tots els que estan vinculats amb el món eco, un sector en què encara hi ha molt camí per recórrer en el 2.0.

Amb quatre anys de vida, Etselquemenges ha aconseguit arribar a una mitjana de 4.000 visites diàries, 50.000 amics al Facebook, gairebé 10.000 seguidors a Twitter i més de 1.000 socis amb accés a continguts exclusius, descomptes, sortejos i premis.

nuria-coll-divendres-tv3Núria Coll, docent del curs

@nurcoll Va fundar i dirigeix etselquemenges.cat el 2011 i soycomocomo.es el 2013. Li interessa la nutrició des de fa anys i defensa un periodisme més especialitzat en el camp de la salut. Col·labora al programa Divendres, de TV3, i a La tribu, de Catalunya Ràdio. És autora de la novel·la Tots els llocs em recorden a tu, de Columna Edicions.www.nuriacoll.cat

Marta Costa
Marta Costa

Periodista i Postgrau en Comunicació Alimentària.

  @marta_coor