Si encara no heu vist Un banquete en la basura (Just eat it: a food waste story), el premiat documental que indaga en el rastre que segueixen els residus alimentaris, teniu una bona oportunitat per fer-ho el proper dimarts, 27 d’octubre, a les 18.30 al Disseny Hub Barcelona. Alertats pels milers de milions de dòlars que es malbaraten en menjar en bon estat cada any als Estats Units, els protagonistes del film, Jenny Rustemeyer i Grant Baldwin, es proposen el repte de sobreviure alimentant-se exclusivament d’aliments malbaratats, és a dir, tots aquells que són exclosos del procés, ja sigui perquè tenen un aspecte poc atractiu o perquè han sobrepassat la data de consum preferent o de caducitat indicada a l’envàs del producte.

Feu clic aquí per inscriure-us al cinefòrum

Després de la projecció del documental, s’obrirà un cinefòrum conduït per Tristram Stuart, reconegut autor del llibre Despilfarro. El escándalo global de la comida (Waste: Uncovering the Global Food Scandal), Núria Coll, directora d’Etselquemenges, i Paco Muñoz, tècnic de Medi Ambient a la Universitat Autònoma de Barcelona i expert en la prevenció del malbaratament d’aliments. Els tres convidats debatran amb els assistents a l’acte sobre les conseqüències ambientals, econòmiques i socials del malbaratament alimentari.

La projecció del documental s’emmarca en el Creator Space tour que organitza la multinacional química BASF amb motiu del seu 150è aniversari.

Marta Costa
Marta Costa

Periodista i Postgrau en Comunicació Alimentària.

  @marta_coor