Els tallers teorico-pràctics tindran lloc a la botiga Biospace de Barcelona, els dimarts a la tarda i els dimecres al matí.

A partir de l’octubre, la xef i col•laboradora de l’ETS Montse Vallory organitza com cada any cursos teòrico-pràctics d’alimentació natural i saludable a la botiga ecològica Biospace de Barcelona. El curs “bàsic de cuina natural” s’imparteix en 9 classes setmanals, els dimarts a la tarda o els dimecres al matí, a partir dels dies 9 o 10 d’octubre.

Durant les 9 sessions s’elabora un ampli repertori de plats pel dia a dia i sobretot es donen pautes d’aprenentatge per saber escollir els aliments, saber-los cuinar i aprendre a menjar-los. Es treballa amb cereals integrals, llegums, proteïnes vegetals, algues marines de Galícia, hortalisses i fruites de temporada, germinats, llavors i fruits secs, endolcidors i condiments naturals. S’emfatitza la cuina sense sucre refinat, sense lactis i sense gluten com la Pizza marinera de polenta i wakame que es veu a la foto. Si voleu veure la recepta cliqueu aquí.

“Els que han assistit a un taller d’etselquemenges amb la Montse ja saben que dóna molta informació i desenes de consells de cuina i salut en general. El primer dia havíem de prendre un te verd mentre preparàvem els plats. Bé doncs, només del te ja ens va fer una classe magistral”, explica la Núria Coll, directora d’etselquemenges. Els interessats ja es poden inscriure al curs de l’octubre.

Montse Vallory és xef especialitzada en alimentació natural, graduada a l’escola de gourmets naturals que va fundar Annemarie Colbin a Manhattan, el Natural Gourmet Institute for Health and Culinary Arts. Imparteix cursos i difon l’alimentació saludable des de fa 13 anys.

Els socis d’etselquemenges teniu un 15% de descompte del preu del curs que suposa un estalvi de 65 euros, és a dir, el que suposa 1 any sencer de les mensualitats de ser soci. Si no ets soci encara

i vols anar a un curs de la Montse, no t’ho pensis més!

Més informació: www.montsevallory.com

Altres activitats de la setmana

Divendres, 28 de setembre

Dissabte, 29 de setembre

  • Exposició “150 anys del Calendari dels Pagesos” (fins al 28 d’octubre). Santa Susana.
  • “Concurs de tapes 100% vegetarianes”. A les 9.00 h. Granel, Barcelona.
  • 13ª Fira de la solidaritat, dedicada a la Sobirania alimentària. Parc de la Infanta, Cornellà de Llobregat.

Diumenge, 30 de setembre

  • Tastets solidarisLa cuina de la diversitat”. Parc de la Infanta, Cornellà de Llobregat.
  • Taller Taller “Les herbes remeieres de Collserola”. Naturalwalks. Collserola.
  • 30 de setembre – 5 d’octubre: Vacances entre bolets”. Naturalwalks i Casa Leonardo.
  • II Trobada Slowfood Catalunya. Organitzat per Slowfood Pirineus. Carrer Lleida, 18. Tremp.

Dimarts, 2 d’octubre

  • Curs “L’hort al balcó” (del 2 d’octubre al 27 de novembre). Espai Jove “Les Basses”, Barcelona.

Dissabte, 6 d’octubre

  • Curs d’Ayurveda i Autoconeixement (del 6 d’octubre al 12 de gener). A càrrec de Montserrat Garcia (Danaveda). Mensana, Barcelona.

Explica’ns la teva activitat

Si organitzeu fires, mercats, tallers, cursos, seminaris, xerrades o qualsevol activitat vinculada amb el món bio i saludable, poseu-vos en contacte amb nosaltres i l’afegirem a l’agenda que publiquem cada divendres. Promocioneu-vos i ajudeu-nos a ser presents a totes les comarques!
Escriviu-nos a mcosta@etselquemenges.cat

 

 

Marta Costa
Marta Costa

Periodista i Postgrau en Comunicació Alimentària.

  @marta_coor