capcalera

Et fas un embolic perquè mai saps quan “pots” menjar tomàquets, albergínies, cogombres, remolatxa, figues o carabassa? No et preocupis, és una confusió molt habitual i molt compartida que, segurament, els nostres pares o els nostres avis no tenien. I és habitual perquè, des de fa unes dècades, la gran indústria alimentària ens ho està posant ben difícil oferint-nos de tot durant tot l’any. Però això és “normal”?

Doncs no! Tots sabem que la naturalesa és sàvia i és per aquesta senzilla raó que cada estació de l’any ens proveeix de certs aliments amb efectes diferents en el nostre organisme: hi ha aliments que ens generen escalfor i n’hi ha que ens refreden el cos, per això, entre d’altres motius, és important consumir-los en el seu moment de producció natural. Si, a més a més, la fruita i la verdura que mengem és de producció ecològica i sense ni passar per la nevera, les propietats i el gust que obtindreu es multiplicaran encara més!

Per posar-vos-ho ben fàcil i perquè no se us escapi mai res, Etselquemenges ha elaborat un calendari que ressegueix els diferents mesos de l’any situant les fruites i les verdures que la terra catalana ens ofereix, tenint en compte les diferents realitats territorials i climàtiques del país. Per això, hem comptat amb l’ajuda de l’ambientòloga i col·laboradora d’Etselquemenges, Neus Monllor, consultora en temes agraris i gastronòmics a Arrels a Taula i responsable de la secció “Origen” d’EQM, i de Can Perol, un grup de pagesos de Sant Vicenç dels Horts compromesos amb la producció ecològica.

Marta Costa
Marta Costa

Periodista i Postgrau en Comunicació Alimentària.

  @marta_coor