tallers infantils

Imatges de projectes infantils subvencionats amb les beques “Educar menjant” de 2014

Un any més, la Fundació Jaume Casademont llança el projecte “Educar menjant (Experiències educatives en el món de l’alimentació)”. Es tracta d’una iniciativa que, en la seva vuitena edició, vol impulsar econòmicament set projectes d’educació alimentària del país, destinats a petits i a joves d’entre zero i setze anys.

La convocatòria d’aquesta edició s’obre a iniciatives de l’àmbit educatiu i lúdic que promoguin “els valors d’una alimentació saludable en el marc d’una gastronomia entesa com a cultura”.

El jurat del certamen, format per personalitats del món gastronòmic com ara el xef Joan Roca (cuiner del Celler de Can Roca), la periodista Tana Collados (Coordinadora de Cuina i Alimentació de TV3), o el president de l’Associació Catalana d’Anorèxia i Bulímia, Jaume Pagès, valorarà especialment el vessant pedagògic, d’innovació i de nova creació dels projectes presentats.

En les edicions anteriors, s’han premiat projectes d’arreu del país com ara el de la creació d’un pati d’escola saludable, l’ús de noves tecnologies de la informació en la divulgació de les al·lèrgies i les intoleràncies alimentàries, programes de prevenció de desordres alimentaris entre els nens i els joves o la creació i cultiu d’horts urbans “terapèutics”, entre d’altres.

La iniciativa està patrocinada per Vegetalia i Amandín i té la col·laboració del Celler de Can Roca i l’Associació contra l’Anorèxia i la Bulímia, entre d’altres.

Cliqueu aquí per veure les bases de la convocatòria.

Marta Costa
Marta Costa

Periodista i Postgrau en Comunicació Alimentària.

  @marta_coor