RAA BAR
Aarhus - Dinamarca

Cuina viva que no deixa indiferent i acull tothom

8 de gener 2014 | Actualitzat el 10 de gener 2014 per

Raa Bar és un descobriment saludable sorprenent a la ciutat d’Aarhus. Ofereix cuina 100% ecològica i viva en un ambient nòrdic, lluminós i molt desenfadat. Destaca pels plats i les begudes multicolors i excepcionalment creatius i deliciosos.

bonisism-eurpa_ets-el-que-menges_aarhus_bloguer-food-travel01

El projecte va començar fa vora dos anys quan la dona del propietari, que és vegetariana des de sempre, va creure que faltaven opcions més creatives i actuals en aquesta línia a la ciutat, de manera que van decidir crear-ne una, però que, a més, anés un pas més enllà, i s’especialitzés en rawfood, també conegut amb el nom de cuina viva o crudivegana. Tot el que serveixen està preparat o cuinat per sota dels 43ºC per preservar intactes tots els enzims i nutrients dels aliments; de manera que processos com el remull, l’activació (de fruites seques i llavors), la germinació (de cereals i llegums), la maceració o la deshidratació són la clau i el secret de moltes de les seves especialitats trencadores.

La carta és ben completa i, com que obren tot el dia, hi podem trobar des d’esmorzars amb batuts energètics de fruites, fulles i superaliments com a estrella fins a tot tipus de postres i capritxos dolços per prendre a qualsevol hora, passant per una gran varietat d’amanides sorprenents i plenes de color, sandvitxos creatius o hamburgueses vives, versions pròpies de plats d’altres cultures, o els seus impressionants plats degustació amb mil i un tastets de totes les formes i colors. Qualsevol d’aquestes especialitats la podem combinar amb una bona tria de cerveses i vins ecològics i biodinàmics.

bonisism-eurpa_ets-el-que-menges_aarhus_raa bar 2

Nosaltres vam tastar l’hamburguesa completa, feta de fajol i llenties germinades, amb amanida variada i crackers de llavors i pebrot, acompanyament de formatge d’anacards amb herbes i xips deshidratades de patata, remolatxa i moniato; per altra banda, el linguini de carbassó i pastanaga amb pesto d’espinacs i nous, i l’amanida d’alvocat, pomelo i anacards amb curri. Ens va sorprendre molt el potent xarrup de batut verd que van servir-nos abans de començar per ensalivar i preparar els enzims de l’estómac per a l’àpat.

bonisism-eurpa_ets-el-que-menges_aarhus_bloguer-food-travel04bonisism-eurpa_ets-el-que-menges_aarhus_raa bar 6

L’interior és espaiós gràcies als sostres alts i els grans finestrals, que inunden de llum natural l’espai. L’estil és clarament nòrdic, amb mobles de fusta i l’ús de pells a sobre de totes les cadires i butaques. Destaquen també les capses de fruita i verdura ecològica que utilitzen per crear els plats, però que tenen repartides per tot el local per decorar. També tenen un petit racó on venen productes ecològics bàsics, sobretot de productors locals, per si volem fer una compra ràpida de bàsics. Els grans finestrals connecten l’interior amb un jardí públic exterior molt íntim a la vora del riu. Durant els mesos càlids també hi ha diverses taules a fora, i teles repartides per la gespa per menjar o prendre alguna cosa d’una manera més distesa i aprofitant l’escalfor del sol.

bonisism-eurpa_ets-el-que-menges_aarhus_raa bar 4

El restaurant està ubicat a la vora d’un dels rius que passa per la ciutat i al costat d’un dels recintes culturals del lloc; el cap de setmana sol estar obert fins tard i ofereixen tot tipus de còctels de fruites naturals amb alcohol i sense. Però, a més, molt sovint hi podem trobar música en directe o altres tipus de petits espectacles, ja que als propietaris els encanta que hi hagi moviment i activitat.

En definitiva, una experiència de colors, sabors, textures i combinacions absolutament deliciosa i molt diferent de res que haguéssim provat fins al moment. És una recomanació que, definitivament, no pot perdre’s ningú que vulgui trencar esquemes dins el món saludable.

bonisism-eurpa_ets-el-que-menges_aarhus_raa bar 3

 

Guanyadora del concurs musical

Ja tenim guanyadora del concurs musical de Boníssim Europa i Etselquemenges! D’entre tots els participants que heu encertat el nom de la cançó que sona en aquest vídeo de Boníssim Europa, hem sortejat un carnet anual de soci de l’ETS i també una bossa ecològica!

Clara González Oliva, moltes felicitats!

La cançó es: Born Af Natten, de Panamah

 

Pau Sabater i Clara Balmaña
Pau Sabater i Clara Balmaña

Dissenyadors, emprenedors i viatgers amants de l'alimentació saludable

   
PUBLICITAT

tornar  —  amunt

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat