Encara recordo la primera vegada que vam seure plegades en un bar a prop de l’Arc de Triomf. Han passat pocs anys però ha estat un temps clau en la trajectòria de la Núria. Avui és una veu referent en el món de l’alimentació saludable. El seu ganxo és que sap com ajudar les persones a seguir un estil de vida sa. Perquè a vegades no n’hi ha prou d’explicar què has de menjar sinó que has d’acompanyar la persona en aquest procés, amb tot el que això significa. La formació com a coach nutricional li ha donat eines que actualment aplica a la seva consulta privada i, ara també, en un nou curs grupal que organitzem a partir d’aquest mes de gener.

NuriaRoura8

Què és ser coach nutricional, Núria?

És donar eines i guiar les persones per fer canvis d’alimentació i estil de vida amb l’objectiu d’aconseguir la seva millor versió.

Quina diferència hi ha amb una nutricionista, exactament?

Perquè s’entengui, podríem dir que els nutricionistes plantegen dietes i pensen en micronutrients o macronutrients. Un coach dóna eines perquè la persona es conegui i experimenti amb receptes, miri com es troba, faci un procés personal a partir de l’alimentació, etc. Jo sóc coach de salut i treballo la persona de manera global: cos, emocions, espiritualitat, ment, exercici físic, relacions personals, si la feina la fa feliç o no… L’objectiu és que la persona aconsegueixi l’estil de vida que la faci estar saludable. En les sessions de coaching nutricional, l’alimentació és un punt de partida per arribar a altres aspectes.

NuriaRoura1

Acabes de publicar Detox Sen, el teu primer llibre. Camina en aquesta direcció?

El llibre és la meva filosofia d’estil de vida i alimentació; hi dono pautes de rutines diàries, no només d’alimentació, i altres eines de coaching per implementar canvis i ajudar a fer que la gent s’inspiri.

Hi ha receptes, també?

Hi ha un menú desintoxicant de set dies que inclou tots els àpats. I de cada plat del menú hi ha la foto i la recepta corresponent.

NuriaRoura2

És un llibre vegà?

Les receptes sí, perquè són depuratives. És un menú per eliminar toxines: vegà, sense gluten, sense lactis, sense processats refinats ni sucres.

Podríem fer aquest menú tot l’any?

No. Seria incomplet. Pensa que no hi ha cereals ni llegums. Hi ha sucs, batuts, amanides divertides, però no és un detox 100%. A la nit hi ha cremes de verdures, germinats, llavors, etc.

NuriaRoura3

Què és el diari d’intencions que inclous al llibre?

Està pensat perquè la persona faci canvis, els apunti i s’adoni que no implementa alguns canvis perquè al darrere hi ha bloquejos emocionals que no la deixen avançar. Vol ajudar la gent a prendre consciència del que pot estar fallant a la seva vida i que tingui eines per començar-ho a desencallar.

Em pots explicar alguna rutina saludable que recomanis al llibre?

Per mi és molt important com comencem el dia: amb l’agraïment, amb visualitzacions, respirant, netejant la llengua. Els hàbits matinals marquen sovint la resta del dia.

NuriaRoura4

No n’hi ha prou amb l’aigua amb llimona, oi?

No! Et pots prendre l’aigua amb llimona mirant l’ordinador. La idea és: visualitza i projecta com serà el dia. Comença creant el dia intencionadament, pensa com vols que vagi, cada matí. I sobretot, la gent, quan li parles de fer estiraments, de respirar, de visualitzar diu: “Uf! Quantes coses que s’han de fer al matí! No cal fer-les totes sinó centrar-se en l’actitud amb què es fan.

El llibre és completíssim. Hi és tot, Núria. Gairebé tres-centes pàgines plenes de contingut. És la teva bíblia, oi?

Sí! No em volia deixar res. Explico com estalviar temps a la cuina, com estalviar temps a la compra i quins són els bàsics en un rebost saludable un cop acabat el detox del llibre. És molt important el diari d’aliments, perquè ajuda a aprendre a escoltar el cos abans i després de cada menjada.

NuriaRoura5

A partir d’aquest gener, muntem plegades el primer curs grupal amb tu per posar a la pràctica tot el que hi ha en el llibre. En aquest cas tindràs els alumnes al davant; no serà una classe de formació convencional…

No. Les sessions grupals de coaching van més enllà. Es crea un clima en què tots compartim coneixements, experiències, emocions. És un espai de trobada amb l’interès per l’alimentació i la salut com a punt comú, i en què cadascú, des d’on creu i pot, dóna i rep.

NuriaRoura7

CLICA AQUÍ PER INFORMAR-TE SOBRE EL CURS AMB LA NÚRIA ROURA.

Núria Coll
Núria Coll

Directora d'Etselquemenges.cat, Soycomocomo.es, la Consulta nutricional d'Etselquemenges.
Creadora del Cómo Como Festival

  @nurcoll   @nuria__coll