Quan arriba l’estiu, comencen els dies de platja o de piscina. Si volem gaudir del sol, ens hem de protegir la pell. Les cremes solars són la millor solució per evitar els danys que poden provocar les radiacions ultraviolades.

No obstant això, banyar-nos al mar té conseqüències, ja que els protectors solars es dissolen i centenars d’elements químics acaben a l’aigua i provoquen danys ecològics importants.

Especialment els filtres químics presents en els solars de marques convencionals, com la benzofenona-3 o l’octilmetoxicinamat, són els que més perjudiquen l’ecosistema marí. A Hawaii, per exemple, ja han prohibit aquests ingredients perquè blanquegen els corals.

Per evitar la contaminació, aconsellem cremes solars amb fórmules ecològiques sense filtres químics, perjudicials per a l’entorn marí.

Beneficis de les cremes solars ecològiques

Els protectors solars naturals bio certificats són la millor opció. No contenen aquests components i actuen com una pantalla física que fa que els rajos rebotin sobre la pell gràcies als filtres minerals (òxid de zinc i diòxid de titani) i no arribin a penetrar-hi.

La marca de protecció solar Alga Maris va ser creada per surfistes sensibilitzats pels efectes del sol a la pell i per la contaminació dels filtres solars al mar. Fan productes formulats amb filtres 100% minerals, exempts de riscos per a la salut i que respecten el medi ambient. Diversos estudis han avaluat la toxicitat d’aquestes partícules minerals en organismes marins i s’ha demostrat que són segures.

A més, els seus productes solars contenen alga Gorria, un extracte de l’alga vermella de la costa basca que neutralitza els radicals lliures i protegeix les cèl·lules de la pell. Els radicals lliures poden deteriorar les cèl·lules i l’estructura de la pell i causar un envelliment prematur. L’Alga Gorria té propietats molt oxidants, unes cinc vegades més que la vitamina C pura (referent al poder antioxidant).

Alga Maris té una gamma molt àmplia de productes solars per protegir la pell de tota la família de manera natural, amb fórmules no ecotòxiques, sense nanopartícules i resistents a l’aigua.

Com a novetat, aquest any han presentat els seus productes més venuts (esprai solar per a cara i cos SPF 30 i SPF 50) en formats de viatge nous (100 ml), molt més còmodes i pràctics.