El perill dels perfums convencionals

La cosmètica natural és, avui dia, l’única alternativa si volem protegir la pell i el planeta de substàncies tòxiques. La pell és el gran òrgan de contacte amb l’exterior i, a través seu, el cos absorbeix una gran quantitat de substàncies que, després, passen al torrent sanguini i afecten la salut. La cosmètica convencional fa servir substàncies que, entre altres problemes, actuen com disruptors hormonals i són potencialment cancerígenes. Quan fem servir cremes, xampús o perfums, és vital assegurar-se que aquests productes hagin estat elaborats de manera respectuosa amb el medi ambient i a partir d’ingredients naturals, que no ens perjudiquin.

Els perfums convencionals són productes molt problemàtics, principalment perquè contenen ftalats i almescs artificials, dues substàncies sintètiques amb efectes desconeguts a llarg termini, però que les evidències assenyalen com a capaços de produir alteracions en l’ADN. Una alternativa a aquest tipus de productes són els perfums elaborats a partir d’olis essencials, que no produeixen danys i, en canvi, poden beneficiar-nos gràcies a les seves fragàncies.

Aigües de colònia naturals i funcionals

Coneixeu l’olfactoteràpia? És una branca de l’aromateràpia que s’ha desenvolupat en els últims deu anys i que se serveix del poder de l’olor dels olis essencials per actuar sobre l’esfera psicoemocional i aportar més benestar. L’olfactoteràpia combat els bloquejos i desequilibris emocionals i també treballa l’aspecte físic, ja que redueix el patiment.

Orgànicament, les fragàncies actuen en etapes diferents per aconseguir una acció terapèutica.

  1. El nas capta les fragàncies.
  2. Les molècules químiques dels olis essencials es dissolen en la mucosa nasal.
  3. El cervell analitza la fragància.
  4. La informació es transmet al cervell límbic, que és la seu de les emocions i la memòria.
  5. S’envia un senyal de control al sistema nerviós autònom i, posteriorment, es transmet al cos i als òrgans.
  6. S’efectuen reequilibris emocionals i físics: regulació cardíaca, reparació, sudoració, funcionament de glàndules i òrgans, per actuar en les sensacions d’estrès, falta d’energia, falta de confiança en un mateix…

Portada a la cosmètica natural, l’olfactoteràpia ofereix un món de possibilitats en l’aspecte emocional, ja que pot produir diferents sensacions segons la necessitat, a través de productes d’ús diari.

La casa Acorelle és la marca dedicada a aquest nou concepte terapèutic de la cosmètica natural. Amb més de dotze anys d’experiència formulant productes de bellesa bio, Acorelle ha creat perfums únics a partir d’olis essencials amb principis actius que permeten classificar-los en tres grups: estimulants o dinamitzants, equilibrants i relaxants.

Llimona, cedre, pàtxuli, entre d’altres, són alguns dels olis essencials que fan servir per crear Jardin des Thés, Patchouli Essential i Terre de Cèdre, les tres fragàncies estimulants, que actuen per recuperar el to, la confiança i la seguretat en si mateix.

Les fragàncies Absolu Tiaré, Douceur de Rose i Fleur de Vanille tenen propietats equilibrants; busquen una sensació de calma, benestar i energia positiva, a través dels olis essencials del gerani, l’ilang-ilang i la taronja, entre d’altres.

Finalment, les fragàncies amb propietats relaxants ajuden a descansar i a relaxar-se gràcies als olis essencials de taronja, lavanda, mandarina, entre d’altres, que es van combinant per aconseguir màxim plaer sensorial i calma emocional. Divine Orchidée, Rève de Lotus i Infusion de Néroli són el resultat d’aquestes combinacions exquisides.

Els perfums Acorelle estan elaborats a partir de matèries primeres naturals i de màxima qualitat i no porten substàncies bioacumulables, ingredients d’origen animal, colorants ni altres substàncies nocives. A més, la marca fa servir envasos responsables amb el medi ambient.