Amb les hamburgueses, la pizza és un dels emblemes més coneguts del menjar ràpid. Demonitzada per molts, aquest plat clàssic de la gastronomia italiana sol ser un dels primers que eliminem quan decidim cuidar-nos i menjar sa. I no n’hi ha per menys: si no és que anem a un restaurant que les elabori amb productes de màxima qualitat i amb processos naturals, la gran majoria de les pizzes que trobem als congeladors i les neveres dels supermercats són plenes d’additius artificials, potenciadors de sabor, sal, sucre i ingredients de poca qualitat o poc saludables.

La base de les pizzes precuinades, per exemple, sol ser de farina blanca; el tomàquet, concentrat; el formatge i els productes d’origen animal, provinents de producció convencional (en la qual s’administren antibiòtics als animals)…

A més de la qualitat dels ingredients, un altre dels problemes que ens trobem quan volem comprar pizza preparada per acabar de coure a casa són les combinacions propostes, que solen resultar excessivament carregoses, sobreproteiques i difícils de digerir: la cansalada, el pernil dolç, les salsitxes, la carn de boví, de pollastre o de porc, o l’excés de formatge solen abundar en la llista d’ingredients de les pizzes de supermercat. Així que, buscar pizzes d’ingredients de qualitat que continguin principalment vegetals, que, precisament, són el grup d’aliments que haurien de ser la base de la dieta, pot acabar resultant missió impossible.

I… què diríeu si descobríssiu una nova pizza vegetal elaborada de forma artesanal, amb ingredients d’origen ecològic, farina de blat integral, combinades a consciència i amb opció vegana?

Si ja saliveu, us portem bones notícies, perquè a les neveres de moltes botigues especialitzades en alimentació eco, trobareu l’assortiment de pizzes bio de Biográ, una autèntica joia dels frescos eco.

 

L’assortiment de BioPizzas de Biográ

Biográ, en la seva aposta pels plats preparats ecològics que us explicàvem en l’article “Benvinguts al fastgood eco!” ens sorprèn amb aquest deliciós assortiment de pizzes vegetals bio, algunes d’aptes també per a vegans, boníssimes i molt cruixents.

Fetes amb farina de blat integral, ingredients de producció ecològica i mitjançant processos artesanals, el repertori de pizzes fresques inclou ingredients tan originals com el tofu, el seitan o les salsitxes. Us atreviu a tastar la pizza bio d’espinacs, pinyons i seitan? La de verdures i tofu? O la vegana?

El dia que tingueu desig de pizza, recordeu: hi ha opció eco!