dormir-730

Què és un estrès geopàtic?

Una geopatia (geo = Terra i patia = pathos = malaltia) es pot definir com un conjunt d’influències nocives provinents del subsòl i que poden perjudicar la salut de les persones que viuen (i sobretot dormen) o treballen en aquests llocs afectats.

Aquestes influències nocives poden ser de diferent tipus:

D’origen natural:

 • Desequilibri tel·lúric: emanacions energètiques de sistemes reticulars com la xarxa de Hartmann o de Curry, entre d’altres.
 • Corrents d’aigua subterrània
 • Falles o fissures i ruptures de les capes terrestres
 • Emanacions de gas subterrani
 • Contaminació radioactiva

D’origen artificial:

 • Contaminació elèctrica (línies d’alta tensió, transformadors, instal·lacions domèstiques)
 • Contaminació electromagnètica (telefonia mòbil, Wi-Fi, i noves tecnologies)

La Geobiologia és la ciència que estudia la relació i els efectes que produeixen les radiacions tel·lúriques sobre els éssers vius. Totes aquestes influències poden crear un ambient desvitalitzat que farà disminuir la capacitat adaptativa i defensiva de l’organisme i, en determinats casos, pot augmentar símptomes i malalties.

L’ésser humà no depèn només de l’alimentació i de l’oxigen que respira, sinó que a l’univers hi ha una energia subtil que estructura i anima tots els éssers vius i la terra mateix.

En civilitzacions antigues, com l’egípcia i la xinesa, coneixien i tenien en compte aquestes radiacions emanades per la terra i construïen edificis saludables d’acord amb el que es trobaven. Actualment també s’imparteixen cursos de postgrau en Geobiologia i Salut de l’Hàbitat a les universitats (Ramon Llull, UPC de Barcelona i altres) per a arquitectes i enginyers.

mobil butxaca-730

Com pot afectar un estrès geopàtic a la meva fertilitat?

Qualsevol tipus de geopatia afecta la nostra salut, ja sigui d’origen natural (com les línies Hartmann o Curry) com artificial (com els telèfons intel·ligents).

Un estudi recent (1) demostra que portar un telèfon disminueix la fertilitat masculina: si es duu a la butxaca pot estar danyant la qualitat de l’esperma. Els camps magnètics produïts per aquests telèfons provoquen una degeneració del DNA de les cèl·lules.

Les geopaties perjudiquen els processos bioquímics i energètics del cos humà, i afecten principalment el sistema immunitari, nerviós, endocrí i hormonal

De la mateixa manera, estar exposat a una vibració energètica tel·lúrica o d’aigües subterrànies pot causar una despolarització en el camp de les nostres cèl·lules.

Segons les investigacions del Dr. Ernst Hartmann, l’emanació energètica que la terra emet cap a l’atmosfera s’organitza en xarxes quadriculades d’energia tel·lúrica (anomenades línies Hartmann). El Dr. Curry, juntament amb l’enginyer S. Wittmann, va detectar una xarxa en sentit oblic més gran que la xarxa Hartmann i orientada diagonalment respecte a aquesta (línies o xarxa Curry). Les dues xarxes actuen com a multiplicador del camp d’energia terrestre, i la xarxa Curry potser té menys intensitat radioestèsica que la Hartmann però és molt més nociva.

Si al llit, on passes 8 hores cada nit, passa pel teu cos una d’aquestes línies o, encara pitjor, l’encreuament de les dues alhora, els efectes són especialment virulents per a l’energia de les teves cèl·lules. En medicina xinesa aquest tipus de geopatia és de tipus Yang.

D’altra banda, el fregament d’un corrent d’aigua subterrània contra les parets de pedra produeix un camp amb càrrega electrostàtica que, a causa de l’escassa conductivitat de la terra, es produeix a la superfície terrestre amb signe contrari i fa que es creï un condensador natural. El cos humà quan es troba dins d’un camp de càrrega electrostàtica intenta compensar aquest desequilibri. En medicina xinesa aquest tipus de desequilibri és de tipus Yin.

Les geopaties perjudiquen els processos bioquímics i energètics del cos humà, i afecten principalment el sistema immunitari (càncer, malalties reumàtiques, etc.), nerviós (insomni, irritabilitat, estrès), endocrí i hormonal (infertilitat per causa desconeguda i avortaments recurrents).

* Història real: Elena Janer

“Us explicaré una mica la meva experiència amb les geopaties:

Fa tres anys, quan vam decidir anar a buscar el nostre segon fill, estàvem segurs que seria tan ràpid com amb el primer. No ens hauríem imaginat mai el que ens tocaria passar. Tanmateix, gràcies a allò vam  guanyar en salut, així que encara podem sentir-nos afortunats.

L’any 2012 em vaig sotmetre a tres tractaments in vitro ICSI. Amb la nostra primera filla em vaig quedar embarassada al primer intent però aquest cop no va ser així: dos negatius i un positiu que va acabar amb avortament a les 8 setmanes.

En aquells moments necessitava entendre i investigar què m’estava passant, ja que la resposta ovàrica i la qualitat dels embrions eren excel·lents, però fallava la implantació…

La Cristina em va detectar geopatia! Per sort no era la primera vegada que sentia a parlar del tema. No vaig dubtar a contractar els serveis d’un perit tècnic per analitzar la “salut” de casa meva a través d’una PROSPECCIÓ GEOBIOLÒGICA.

Quan ens van analitzar casa nostra, van detectar afectació d’alta i baixa freqüència: línies geomagnètiques tel·lúriques Hartmann, camps i ones electromagnètiques procedents de l’exterior, radiacions per aigua subterrània, etc. que podien perjudicar greument la nostra salut. Passaven precisament pel capçal del llit de la meva filla (es movia molt a mitjanit), el cap del meu marit (tenia fortes migranyes) i la gran sorpresa va ser la del meu costat del llit… una doble línia m’afectava l’abdomen.

En aquell precís moment vaig entendre perfectament la raó de totes les molèsties que vaig tenir en el meu primer embaràs, quan en el sisè mes i per estar més a prop del lavabo em vaig canviar de costat del llit. Creia que patia les típiques molèsties d’un embaràs però va ser just llavors quan vaig començar a tenir forts dolors abdominals i unes contraccions que van acabar amb un part d’urgències tres setmanes abans d’hora per patiment fetal.

També vaig entendre que l’avortament podria haver estat causat per la geopatia sobre el meu abdomen… o potser no, mai ho sabré del cert. El que sí que crec és que des que vam resoldre la geopatia hem pogut comprovar algun canvis:

Les plantes, que mai ens havien viscut més de tres dies, ara segueixen vives, i el més important és que ara ens aixequem descansats. El meu marit ja no té migranyes, la meva filla no es mou al llit i ja no tinc dolors menstruals.

Ara estic segura d’estar preparada per quedar-me embarassada de nou i amb èxit, i bona part d’això ho dec a la Cristina! GRÀCIES!”

I com puc saber si estic sotmès a un estrès geopàtic?

 • Mitjançant un estudi dels espais en els quals passem més hores: principalment el llit (on passem un terç de la nostra vida en posició estàtica), l’hàbitat en general i el lloc de treball (si es tracta d’una feina estàtica).
 • També es pot detectar mitjançant un test de cinesiologia.
 • Llegir més informació sobre aquesta tècnica a: http://comoquedarembarazada.es/tratamiento-fertilidad-natural/tratar-la-psique-y-el-alma-cuando-el-resto-no-funciona/kinesiologia/
 • Una altra manera de detectar un estrès geopàtic és mitjançant un test amb la màquina MORA.

Llegir més informació sobre aquesta tècnica a: http://www.acupuntura-barcelona.net/terapia-con-biorresonancia-mora/

(1) http://time.com/2850594/guys-your-smartphone-is-hurting-your-sperm/

Article escrit per:

cristinamorajpgfer

Acupuntura i Medicina Tradicional Xinesa. Llicenciada per la Universitat de Wales (UK). Graduada en Naturopatia. Instructora de MLC.
Acupuntura Barcelona.
Rambla Catalunya 50, 3r 1a. 08007 Barcelona.
Telèfon: 932 156 271
Email: info@acupuntura-barcelona.net