foto02

Ganivet de ceràmica Kyocera per tallar la fruita i la verdura a mà com fem amb els ganivets convencionals però amb dos avantatges: Les fulles de ceràmica no transfereixen el seu sabor, olor ni ions metàl·lics als aliments, no es corrompen amb els àcids de les fruites i les verdures i no s’oxiden. A més, conserven el bon estat del tall 10 vegades més que un ganivet convencional. A molta gent els fa por utilitzar-los perquè es trenquen amb facilitat. Si us passa, generalment es fa malbé la punta però es pot arreglar. S’haurà de dur a la botiga, però, perquè el tall té la base de diamant i la reparació requereix certa precisió.

Pelador de ceràmica Kyocera. Encara que és un estri pensat per pelar les fruites i les verdures, seria recomanable acostumar-nos a menjar-les amb pell, menys les que no són ecològiques, esclar. Els avantatges de la fulla de ceràmica són els mateixos que en el cas dels ganivets, però el tall és diferent: ens permet fer un tall a làmines. Amb el pelador es poden fer encenalls de moltes verdures com el cogombre, el carbassó, les pastanagues… És qüestió de provar. Nosaltres hem arribat a fer-ho també amb el pebrot. Les làmines es poden utilitzar en amanides però els més traçuts poden aprofitar-les per farcir canalons.

Mandolina de ceràmica Kyocera regulable. Un altre estri que ens permet laminar moltes fruites i verdures a mà. N’hi ha de dos tipus: La mandolina que lamina i la mandolina que ratlla. La primera permet 4 gruixos. Els més primets són ideals per fer carpaccios de verdures, que suposen un altra forma original de menjar cru. Recomanem que ara a l’estiu tasteu el de carbassó: Talleu el carbassó a tires i marineu-lo amb suc de llimona. Al cap d’una ½ hora com a mínim amaniu-lo amb oli, sal i pebre, i ja ho tindrem a punt. Repetim aquí les prestacions de la ceràmica com a material de tall saludable i durable.

foto01

Tallador de verdures spiralli Gefu. Aquest estri és l’última revolució a la cuina. Permet “espirulitzar” verdures com els cogombres, els carbassons i les pastanagues per convertir-los en espaguetis, que es poden afegir a qualsevol amanida o servir-se com a plat principal. Coneixem persones que en saben molt, de cuina, que arriben a fer-ho amb altres tipus de verdura.

La base de l’amanida és l’enciam o qualsevol fulla verda. Si ens iniciem en el raw segurament n’augmentarem el consum, per la qual cosa també volem recomanar un complement que a nosaltres ens agrada molt: el joc de recipients de conservació al buit Kuhn Rikon. No és un estri per processar els aliments sinó per emmagatzemar menjar de manera adient i reduir el malbaratament alimentari. Recomanem netejar prèviament la fulla i eixugar-la bé amb un escorredor manual com el que tenim a la botiga de la casa Zyliss. Recordem que l’excés d’aigua afavoreix que la fulla es podreixi. Aquest escorredor es lliure de BPA (Bisfenol A), per tant, es pot utilitzar també com a recipient per conservar aliments. Tenir un recipient amb fulles preparades a la nevera sempre ens facilitarà la feina de preparar un dinar en aquells dies en què tenim menys temps per cuinar. Els dies que anem amb pressa acabem menjant qualsevol cosa. És molt còmode arribar de treballar i trobar l’amanida neta a punt per ser decorada amb altres ingredients.

foto03Quan acabeu de fer l’amanida, us suggerim que hi empolseu fruita seca o llavors. Un estri del qual ja hem parlat és el molinet manual de llavors Kuhn Rikon. El nou model, aquell que tenia un disseny que no ens acabava d’agradar, funciona de meravella. Fins i tot trenca la llavor de chía sense cap dificultat. Els molinets manuals permeten moldre quantitats petites de llavors però sempre seran acabades de moldre, que és el seu gran avantatge. En cas de que sigui necessari moldre’n quantitats més grans recomanem el molinet de llavors Moulinex Delhi. El seu motor és més potent que els tradicionals de moldre cafè. Podem moldre grans durs, llavors i fruita seca sense que això perjudiqui el motor de l’aparell.

Per conèixer més de prop tots aquests estris i les seves possibilitats, René organitza alguns tallers a la seva botiga. Si esteu interessats a fer el vostre propi grup, també tenen l’opció d’organitzar tallers a demanda (mínim 5 persones, amb un cost de 20 euros per persona amb degustació inclosa).

 

Sílvia Ferrer-Dalmau Bosch

René, productes per una llar saludable i eficient

www.espairene.com