Si no vau llegir la nostra entrada ¿Zumos?, ¿batidos?, ¿licuados? y ¿smoothies?, potser us pot interessar fer-hi una ullada abans.

De batedores de got n’hi ha de molts tipus, potències, materials, qualitats, preus i marques, però avui us recomanem la batedora de got Magimix Blender per les raons següents, encara que esperem preparar un vídeo demostratiu ben aviat perquè pugueu valorar-ho personalment.

Ens agrada trobar productes que redueixin l’ús de plàstic! Especialment en les zones en contacte amb els aliments, per minimitzar la migració de BPA (bisfenol A, 1 disruptor hormonal que contenen molts plàstics). També us pot interessar la nostra entrada +vidrio -plástico. El vidre és una alternativa més saludable. Imaginem que, per aquesta raó, algunes persones afectades per sensibilitat química múltiple (SQM) han acabat escollint aquesta batedora. El got de vidre de borosilicat (que s’empra en els laboratoris) és termoresistent i té una capacitat d’1,8 litres. És una batedora saludable perquè fa menys soroll que altres batedores d’alta potència. El soroll és un concepte molt oblidat quan parlem de salut.

Hi ha, sens dubte, batedores professionals i de gran qualitat al mercat que molta gent no es pot permetre pel preu. Aquesta batedora ens ofereix gran potència a un preu molt prudent i permet a moltes persones gaudir de preparats saludables a un preu més assequible. Pel que fa a la gamma mitjana del mercat, aproximadament 600 watts, la seva potència de 1.200 watts ofereix una qualitat de triturat molt apropiada per a cada elaboració. Podrem elaborar batuts a partir de gelats, fruita congelada i fruita amb glaçons de gel sense problema, així com preparar granissats i triturar gel per als còctels estiuencs.

Els productes Magimix destaquen per la seva durabilitat gràcies a la qualitat de la transmissió i engranatges. Després de la nostra experiència venent aquest model estem molt contents del resultat.

Les màquines estan pensades per facilitar-nos la feina, però moltes són molt complexes i necessiten instruccions complicades i molta pràctica per familiaritzar-s’hi. Aquesta batedora, en canvi, té només tres botons amb els indicatius STOP (Apagat), ON (Encesa) i PULSE (botó de funcionament intermitent). També disposa d’un selector giratori de velocitats i programes molt simple i intuïtiu. La Magimix Blender permet seleccionar entre els 4 programes següents: Picar gel, elaborar un batut, sopa i gelat i seleccionar entre 4 velocitats per utilitzar a gust del consumidor. Simplement girant la roda modifiquem els programes i les velocitats. A nosaltres ens agrada molt el botó PULSE, molt útil per prémer un instant, ja que només treballa l’estona que l’activem. Per exemple: Si ja tenim una crema preparada, però ens falta una mica de sal, afegim la sal i premem PULSE 2 segons. Amb aquest breu impuls, la sal s’haurà integrat a la sopa sense reescalfar més el preparat. Com menys fem treballar la màquina més energia estalviarem i, a més, el nostre aliment es reescalfarà menys. Si escalfem més del compte, també perdem nutrients.

L’accessori que s’adquireix separadament, el mini bol per a Magimix Blender, és un accessori essencial per augmentar les prestacions de la batedora. Un got de petita capacitat, també de vidre, ideal per picar i triturar des de cafè, cereals, fruita seca i llavors en petites quantitats. Nosaltres li traiem molt de rendiment quan no tenim llets vegetals i volem preparar-nos una minidosi de llet vegetal instantània a partir de cremes de fruita seca i llavors afegint tan sols una mica d’aigua. Moldre llavors en petites quantitats també és una altra utilitat interessant i, evidentment, per fer les farinetes dels nadons.