BioFresh-Safe Vollauszug_P_CMYK_300dpi

Actualment, el repte és ampliar la durabilitat dels aliments conservats: les baixes temperatures d’una nevera redueixen el creixement dels microorganismes encarregats de la descomposició i putrefacció, però no els eviten. Només en retarden l’aparició.

Invertim temps i diners a comprar aliments frescos, ecològics i saludables. Invertim temps a cuinar-los de manera òptima per nodrir-nos degudament. Però vigilem igual a l’hora de conservar-los? La feina i el ritme de vida accelerat dificulten comprar productes frescos cada dia. Els nutrients disminueixen amb el pas del temps i també amb les condicions inapropiades d’humitat i temperatura. L’elecció d’un model adequat de refrigeració és important per a una conservació adequada dels aliments a casa.

biofresh_ets

En el camí d’innovació tecnològica destaquem el sistema de conservació Biofresh. La tecnologia Biofresh permet consumir els aliments amb un grau idoni de nutrients gràcies al control de la humitat i temperatura. Les condicions de temperatura i humitat ajustades permeten conservar els aliments frescos més temps en cadascun dels compartiments específics. El compartiment interior d’una nevera Biofresh es divideix en calaixos amb una temperatura i humitat controlades. Hi ha dues posicions que permeten regular la humitat: HydroSafe per a les verdures i fruites, i DrySafe per a carns, peixos i lactis. En tots dos casos la temperatura és lleugerament superior als 0 ºC i evita la indesitjable congelació. La diferència principal recau en la humitat. La carn, peix i lactis no necessiten tanta humitat.

Hi ha neveres (sense congelador) i combis (nevera i congelador) amb aquesta tecnologia però ens encanta l’opció frigorífic Premium Biofresh. Una nevera d’una peça, eficiència A+++, amb capacitat de 157 litres distribuïts en cinc calaixos Biofresh. No té congelador i per això té un consum molt baix: 77 kwh. Una de similar amb congelador consumeix el doble. És un aparell apte per a tots els que segueixen una dieta amb alt contingut en vegetals i per als que poden prescindir del congelador.

LED-BioFresh Beleuchtung_P_CMYK_300dpi

Les neveres amb tecnologia Total No Frost, molt habituals a les cases particulars, deshidraten ràpidament les fruites i verdures que no estan correctament organitzades als calaixos corresponents. Els sistemes habituals de refrigeració són sistema cíclic i sistema No Frost. Tots les neveres, congeladors i combis (nevera i congelador) funcionen amb un sistema o una combinació de tots dos. Nosaltres recomanem els combis que tenen frigorífic cíclic i congelador No Frost.  Els aliments no es deshidraten a la nevera i el congelador no fa gebre. És la nevera ideal per a una família estàndard.

Recordem que la nevera consumeix més del 25% de l’electricitat que es consumeix en una llar. Funciona les 24 hores ininterrompudament. Abans d’invertir en una nevera, a més de la tecnologia de conservació, no hem d’oblidar paràmetres com el consum energètic i el volum requerit. Assessorar-se degudament és important per fer una compra responsable.

Silvia Ferrer Dalmau
René, productes per una llar saludable i eficient
www.espairene.com