Primer de tot necessitem un bon diagnòstic: saber exactament la causa del dolor serà la clau de l’èxit del tractament. Cal saber la localització del dolor, la intensitat (baixa, moderada, alta), quant de temps fa que dura, si hi ha hagut cap traumatisme…

lumbalgies

 

Un cop ho hem consultat amb el metge i hem fet les proves mèdiques pertinents (radiografies, ressonàncies magnètiques…), classifiquem la lumbàlgia en un d’aquests tres tipus: postural, secundària a un traumatisme o causada per una patologia degenerativa.

Tot i que per curar-les seguirem un procediment determinat per a cada cas, hi ha un tractament comú a totes tres: reforçar la musculatura lumbar i abdominal.

La musculatura abdominal és l’epicentre de la força del cos; necessitem tenir-la forta per mantenir l’equilibri adequat i una bona estabilitat corporal.

Feet wellness

Feet wellness

Com podem reforçar la musculatura?

D’una banda, primer l’hem de relaxar!Per això, a Armonic Body, hem creat un massatge únic a Barcelona: hem creat el Feet Wellness, un massatge que es fa en una llitera especial. El terapeuta exerceix, amb els peus, unes pressions a l’esquena i a les cames, controlant la força per tal de desbloquejar les sobrecàrregues musculars i les contractures de les zones treballades.

Gràcies a això aconseguim una pressió profunda però no dolorosa. Mobilitzem molta sang i arribem a les capes musculars més internes; així ràpidament estirem i relaxem la musculatura treballada.

Seguint la filosofia d’Armonic Body, per obtenir els millors resultats combinem diferents tècniques: reflexologia podal, estiraments i massatge circulatori.

És un massatge indicat per a esportistes, quan hi ha sobrecàrrega muscular continuada, lumbàlgies, retenció de líquids, rampes, estrès i insomni.

D’altra banda tenim el Pilates Reformer, una màquina creada per Joseph HubertusPilates, atleta alemany, basant-se en el seu coneixement del ioga, la gimnàstica i la traumatologia.

Cada vegada hi ha més metges i fisioterapeutes que aconsellen el Pilates Reformer per poder millorar les lesions cervicals o lumbars. Però no només se’n poden beneficiar persones amb lesions: el seu sistema de molles i politges proporciona una resistència variable que permet combinar tipus d’exercicis diferents, ideals per millorar la condició física en general.

Entre els beneficis del Pilates Reformer trobem els següents:

  • Reforça, tonifica el cos i estilitza la figura.
  • Millora l’alineació postural i corregeix els hàbits posturals equivocats.
  • Augmenta la flexibilitat, l’agilitat i la sensació d’equilibri.
  • Estimula el sistema circulatori.
  • Permet prevenir i rehabilitar lesions.
  • Gràcies a la respiració i concentració, permet eliminar l’estrès i les tensions musculars.
  • Aporta energia i vitalitat.

inflamaciomuscular_cat

 

Sortegem 1 massatge Feet Wellness entre tots els lectors

Només cal que durant aquesta setmana ens escriviu a info@etselquemenges.cat, ens expliqueu quins dolors musculars patiu més habitualment i us feu amics del facebook d’Armonic Body.

El dimarts 17 de juny sabrem el guanyador!

Armonic Body

c/Valero, 2 baixos. 08021. Barcelona.

Telf: 93.200.94.07 · 607.453.596

Marta Costa
Marta Costa

Periodista i Postgrau en Comunicació Alimentària.

  @marta_coor