“Benvinguts a Pagès” arriba a la sisena edició i recupera la presencialitat després de celebrar l’anterior edició virtualment a causa de la COVID-19.

Les explotacions agrícoles, ramaderes i pageses tornen a obrir les portes de manera gratuïta, amb reserva, el 2 i 3 d’octubre.  Allotjaments, restaurants i activitats complementàries d’arreu del territori se sumen a la iniciativa durant tot el cap de setmana.

Benvinguts a Pagès

Per què anar a la gran festa de la pagesia catalana?

Benvinguts a Pagès” és una oportunitat magnífica per omplir el rebost comprant directament a pagesos i productors. Les visites, que inclouen tastos de productes, permeten a les explotacions fidelitzar públic nou i generar complicitat amb els visitants, que coneixen l’origen del que mengen cada dia. L’experiència ajuda a sensibilitzar la ciutadania, que s’adona de la importància de la pagesia i adopta nous hàbits de compra de proximitat.

Què hi ha a la festa de “Benvinguts a Pagès”

  • Més de 150 explotacions agrícoles, ramaderes i pageses: verdures hortalisses i bolets, fruita fresca, llegums, arròs i altres cereals, herbes aromàtiques, mel, fruita seca, peixos i marisc, oli d’oliva, carn i embotits, aus de corral i ous, vins i cava, entre d’altres.
  • Activitats: des d’aprendre a portar el cavall i carruatge de granger a l’Alt Camp, fins a visitar un viver de musclos al Baix Ebre, una agroruta en bicicleta  a Sant Vicenç dels Horts o visitar els castanyers centenaris d’Osona.
  • 200 restaurants de proximitat:  proposats pels mateixos productors protagonistes de “Benvinguts a Pagès”. Es poden visitar les explotacions i després anar a dinar a un dels restaurants de la zona.
  • 200 allotjaments rurals: inclusió d’allotjaments rurals que presenten ofertes especials i amb la programació d’activitats de lleure a tot Catalunya.

Com planificar la visita?

A la pàgina web ofereixen dues maneres de planificar la visita. Hi ha dues opcions:

  1. Per comarca: trieu la comarca que us agradaria visitar i exploreu tota l’oferta d’explotacions que podeu veure, com els restaurants, allotjaments i altres activitats que ofereix la zona.
  2. Per activitat o producte: si us interessa un àmbit concret, podeu triar per temàtica i així sabreu tota l’oferta que hi ha. Com, per exemple, si voleu visitar una explotació de verdures i hortalisses, de formatges, de carn i embotits, d’olis, de begudes o preferiu triar segons els restaurants.

Reserveu plaça!

Les activitats són gratuïtes, però cal inscriure-s’hi per complir les prevencions sanitàries. Les places són limitades, així que, si finalment no s’hi pot anar, s’ha d’anul·lar la reserva i deixar la plaça lliure a una altra persona.

La reserva és a través del web  https://benvingutsapages.cat, on trobareu totes les fitxes de les explotacions participants amb els horaris.

D’aquesta manera, “Benvinguts a Pagès La Festa” s’adapta a la situació de pandèmia i es respectaran les mesures de seguretat i prevenció vigents en cada moment (distància de seguretat, control d’aforament, rentat de mans, entre d’altres).

Visites turístiques durant tot l’any

Si aquell cap de setmana no hi podeu anar o l’experiència us entusiasma tant que us agradaria repetir, el nou projecte recull una demanda del sector i ofereix visites de pagament durant tot l’any.

Així, s’apropa el dia a dia de l’activitat agrícola a famílies, escoles i ciutadania en general i es dona continuïtat a l’esdeveniment de “Benvinguts a Pagès”, alhora que es fomenta la venda de proximitat i es revalora la pagesia i el producte local.

L’oferta fomenta també els valors de la sostenibilitat, el respecte i l’estima pel producte i dona importància al reequilibri territorial per ajudar a despertar la consciència de la ciutadania.