Les mascaretes són productes que sovint es confonen amb les cremes convencionals i d’ús diari, però ens ofereixen avantatges diferents i més amplis.

Les mascaretes facials es fan servir per complementar el ritual de bellesa habitual i ajuden a hidratar, purificar i aportar lluminositat a la pell. El secret recau en la fórmula, que conté una concentració molt alta de principis actius per ajudar a millorar l’estat de la dermis facial. Per triar una mascareta, hem de tenir en compte quin tipus de pell tenim i decantar-nos la que més s’hi adeqüi i contingui els ingredients i principis actius més afins.

  • En cas de pells seques, interessen mascaretes hidratants amb plantes com la tiara, amb gran capacitat hidratant, reafirmant i regenerant de la pell, o l’àloe.
  • Per a pells greixoses o mixtes amb tendència a l’acne, cal una mascareta que ajudi a eliminar impureses i que controli la segregació de greix. En aquest cas, el carbó actiu pot ser de gran ajuda, ja que té la capacitat d’absorbir toxines, redueix la mida dels porus i l’acne i absorbeix l’excés de greix i impureses. Ajuda a desintoxicar i a rejovenir la pell. També es pot optar per mascaretes amb bergamota –una planta amb efecte antisèptic, bactericida i que regula el greix–, que ajuden a evitar que surtin grans i que la pell brilli.
  • Si teniu la pell sensible i amb vermellors, us beneficiarà una mascareta hidratant i calmant amb menta, ja que ajuda a regenerar i a calmar l’epidermis i millora l’aparença de la pell.
  • Amb l’edat, és probable que interessi més una mascareta per a pells fotoenvellides amb antioxidants que il·lumini i hidrati. Les mascaretes amb oligoelements (com l’or, la plata, el platí o pal·ladi) que ajudin a neutralitzar els components agressius per a la pell afavoreixen la regeneració cel·lular i la reducció de les línies d’expressió. A més, també és interessant que tinguin vitamines antioxidants, com la vitamina C, imprescindible per sintetitzar col·lagen, un element que aporta elasticitat a la pell i ajuda a prevenir i a atenuar les arrugues.

Com que són molt concentrades, les mascaretes no són productes d’ús diari, sinó setmanal. A més, és important que siguin de bona qualitat, amb ingredients naturals i ecològics per evitar parabens, silicones, fenoxietanols, colorants o perfums sintètics.

Com s’apliquen les mascaretes?

Avui en dia, podem trobar mascaretes amb textures molt diferents. N’hi ha en forma de crema o impregnades en un teixit que s’adapta a la pell, també conegudes com a “mascaretes de tipus vel”. En tots els casos, però, cal aplicar la mascareta amb la cara neta i seca i esperar el temps que indiqui el fabricant. Un cop ha fet efecte, cal esbandir-la bé amb aigua tèbia, eixugar la pell i seguir aplicant la resta de productes de cosmètica habituals.

Fa poc s’han explorat formats nous de mascaretes, com el sistema patentat per Herbora amb les mascaretes monodosi i 100% bioecològiques Mimesis Sensations. Es tracta de paquets individuals compostos per dues parts separades: per una banda, la pols micronitzada d’alginats i ingredients actius i, per l’altra, l’aigua desionitzada. Totes dues parts es mantenen inactives fins que es barregen, que ha de ser en el moment d’aplicar la mascareta. Llavors es forma un gel hidrocoloide que permet la lenta migració d’ingredients actius cap a la pell. Així es restaura ràpidament la hidratació de la pell i en millora l’aparença.  A més, mentre la mascareta actua, se solidifica sense perdre les propietats elàstiques; això permet retirar-la d’un sol cop, sense molèsties i de manera neta i senzilla. Cuidar el rostre mai havia estat tan fàcil!

I si voleu complementar el vostre tractament de bellesa diari, no us perdeu l’aigua micel·lar i cremes de dia i de nit Mimesis Sensations. D’una banda, l’aigua micel·lar ajuda a netejar, hidratar i desmaquillar la pell sense necessitat d’esbandir amb aigua; per altra banda, les cremes de fàcil absorció i d’acció intensiva, ajuden a hidratar, reafirmar i nodrir la pell gràcies a la seva base d’extractes vegetals antioxidants. I tot, evidentment, sense tòxics.

5 claus per
descobrir si toleres
bé el gluten

Et regalem la GUIA GRATUÏTA + RECEPTA per aprendre :

  • Quines proves cal fer per descatar la celiaquia.
  • Entendre quines alteracions hi ha més enllà de la celiaquia, com ara la intolerància al gluten i l’al·lèrgia al blat.
  • Una recepta deliciosa de pa mediterrani sense gluten.
Accepto la política de privacitat