Tots hem pecat algun cop. No ens enganyem. A tots ens ha passat que hem hagut d’anar a un compromís, a una celebració amb amics o simplement a un dinar de feina a on ens ha vingut de gust menjar allò que ja feia temps que no tastàvem, però que sabem indefectiblement que no se’ns posarà bé al cos. I què hem fet? Caure de quatre potes. Menjar tot allò tan oliós, tota aquella quantitat excessiva de carns vermelles, aquella combinació oriental de fècules, proteïna animal i espècies picants, i, a sobre, li hem afegit més vi del compte i algun alcohol d’alta graduació posterior.

Passen les hores i ens n’adonem que estem acabats. Ja no som tan joves, la culpa sempre és del darrer que hem pres…

La dieta depurativa ràpida

Aquí s’imposa una solució ràpida i eficaç. Si el problema és haver menjat malament o simplement massa, no té sentit intentar resoldre-ho amb un altre tipus de menjar, sinó simplement abstenint-nos de menjar. Un dejuni curt i contundent sol ser la millor recepta: un mínim de quatre hores sense incorporar res i després tot un dia amb líquids vegetals: brous de verdura, sucs de fruites amb pastanaga, infusions, etc.

La dieta depurativa llarga

En canvi, si el problema és que fa massa temps mengem malament, s’imposa una reflexió més profunda sobre el nostre estil d’alimentació, i és recomanable, ajudats per un professional, iniciar un camí cap al canvi. La Dra. Kousmine ens recomana unes dietes depuratives vegetarianes, molt fàcils de fer si hem passat per aquest període de reflexió i estem clarament decidits a alimentar-nos equilibradament i saludablement. La que us explico a continuació és una dieta que ocupa tot un mes:

•Dies 1, 2 i 3: dieta de líquids vegetals (sucs acabats d’esprémer, brous de verdures i infusions)

•Dies 4 a 10: dieta de vegetals crus (amanides, oleaginoses, fruites…) més la Crema Budwig (mató desnatat amb oli de lli, fruita i fruita seca)

•Dies 11 a 30: cuinats vegetals

–Esmorzar: infusió, Crema Budwig

–Dinar: amanida, llegums, cereals, pasta, patates, verdures,..

–Berenar: infusió, fruita

–Sopar: verdures cuinades al vapor i fruites.

La dieta depurativa curta

és la que solem recomanar a tothom, ja que tots rebem toxicitat sigui del que mengem, d’on vivim o de qui ens relacionem. I la toxicitat és una qüestió d’evitar anar afegint tòxics però també d’anar eliminant. S’hauria de fer un mínim d’un parell de cops l’any, primavera i tardor o, idealment, quatre cops l’any, amb cada canvi d’estació.

També basada en les recomanacions Kousmine, consisteix en una setmana vegetariana:

•Dia 1: dieta de líquids vegetals (sucs acabats d’esprémer, brous de verdures i infusions).

•Dies 2-3: dieta de vegetals crus (amanides, oleaginoses, fruites…) més la Crema Budwig (mató desnatat amb oli de lli, fruita i fruita seca)

•Dies 4-7: cuinats vegetals

–Esmorzar: infusió, Crema Budwig

–Dinar: amanida, llegums, cereals, pasta, patates, verdures,..

–Berenar: infusió, fruita

–Sopar: verdures cuinades al vapor i fruites.

En resum, bona depuració a tothom.