Per a moltes persones, l’esmorzar sol ser en un àpat molt dolç, amb cereals, cremes de cacau per untar, melmelades, sucs de fruites… Són opcions que tenim molt associades a aquest àpat, però no son les úniques que ens poden servir per gaudir d’un mati amb energia.

Si volem fer un esmorzar dolç, no cal renunciar-hi sempre que triem aliments integrals i reals que ens aportin una dolçor natural: fruita, fruita dessecada, cereals integrals, espècies… Preparacions com un porridge de civada i canyella, un bol de quefir de cabra amb fruita o una torrada de pa integral amb tahina i rodanxes de plàtan ens aportaran un toc dolç boníssim sense perjudicar la salut.

No obstant això, l’esmorzar pot no ser dolç! Hem de pensar que és un àpat igual que el dinar o el sopar, i no hi ha cap raó per la qual hagi de ser diferent. Sovint ens costa imaginar-nos un esmorzar amb verdures, ou, peix, tubercles… però són opcions molt vàlides i molt nutritives! Què hi ha de més sa que esmorzar verdures?

Si no hi esteu acostumats, al principi pot resultar-vos estrany, però quan ho proveu veureu que se us posarà molt bé i que us donarà energia estable i duradora.

Alguns exemples d’esmorzars nutritius podrien ser:

  • Ou remenat amb verdures saltades i alvocat
  • Torrada de pa de fajol amb pebrot escalivat i verat en conserva
  • Moniato al forn amb fulles d’espinacs i encenalls de pernil ibèric
  • Carbassó a la planxa amb hummus, ruca i pinyons

Potser us semblaran preparacions massa elaborades per fer de bon matí, però la idea no és fer-ho tot al moment. Una bona planificació és clau i necessària. Si sabem què menjarem l’endemà, el dia anterior podem aprofitar, quan fem el sopar, per deixar receptes avançades com l’hummus, el moniato al forn o les verdures saltades. D’aquesta manera, al mati només caldrà posar tots els ingredients al plat i llestos!

Tot i això, som conscients que sovint la feina i les activitats del dia a dia fan difícil poder dedicar gaire temps a la cuina i hi haurà dies que ens serà impossible deixar a punt l’esmorzar. En aquests casos, tenim la sort de disposar de productes que són opcions saludables per complementar els esmorzars.

Un exemple són els productes nous de “El huerto de La Piara”, 100% vegetals, sense additius, gluten ni lactosa. Hi ha receptes de verdures trossejades, de pebrot vermell i groc amb ceba o de carbassó, espàrrecs i carxofes, per untar en torrades o per acompanyar uns ous remenats, per exemple. A més, també trobem dipejables vegetals d’albergínia i tahina, carxofa i olives, hummus clàssic i hummus amb curri. Opcions que ens ajudaran a incorporar verdures a l’esmorzar de manera fàcil quan no tinguem gaire temps.

Què? Us animeu a incorporar verdures a l’esmorzar per fer-lo més sa?