Cada vegada hi ha més varietat d’envasos al mercat. Tot i que fins fa relativament poc era fàcil trobar molts aliments en envasos de plàstic, arran de diverses campanyes de conscienciació –en les quals grans marques com La Piara cada cop hi són més presents–, s’està prescindint més d’aquest material i s’està optant per llançar nous productes amb alternatives més respectuoses amb el medi ambient i la salut.

Avantatges de l’ús de vidre com a envàs

Després de diversos estudis i imatges en premsa, s’han demostrat els efectes nocius que el plàstic té tant per a nosaltres com per al medi ambient, i per aquesta raó s’ha convertit en un dels reptes als quals ens estem enfrontant actualment.

On trobem plàstic?

El plàstic es troba en infinitat de llocs i el problema principal és que no es degrada, cosa que provoca que acabi dividint-se en trossos microscòpics que no som capaços de percebre a la vista.

Es coneixen com a microplàstics (partícules de menys de 5 mm de diàmetre) i són els responsables de gran part de la contaminació d’oceans i diferents medis aquàtics, però també de la que trobem a l’organisme mateix.

La qualitat del menjar es pot veure minvada pel tipus d’envàs i mètode de conservació utilitzat

Els microplàstics es troben en productes d’higiene i neteja, detergents o pasta de dents; però també en la roba que portem, l’aire, l’aigua que bevem –tant de l’aixeta com embotellada– i en el que mengem.

Alternatives al plàstic per als envasos

Moltes persones es preocupen per fer una alimentació correcta, sense productes altament processats i de la millor qualitat possible. No obstant això, no tenen en compte que la qualitat del menjar es pot veure minvada pel tipus d’envàs i mètode de conservació utilitzat, dos factors molt importants a l’hora de triar el producte.

Hi ha diverses alternatives, com poden ser alumini, ceràmica, cotó, bambú, paper, cartró, acer o vidre, entre d’altres; totes amb avantatges i desavantatges.

De tota manera, una de les millors opcions –ja que, entre altres avantatges, és molt fàcil de reciclar– és el vidre.

Avantatges de l’ús de vidre com a envàs

Cada vegada és més fàcil trobar als supermercats productes envasats en vidre, un material idoni per substituir altres opcions més problemàtiques gràcies a les característiques següents:

  • És un material molt higiènic i es fabrica amb matèries primeres totalment naturals.
  • Manté la qualitat original del contingut sense intervenir en el seu sabor, olor o color.
  • És més respectuós amb el medi ambient, ja que es recicla amb facilitat i, a més, es pot reutilitzar sense problema.
  • No migra BPA ni cap mena de substància cap a l’aliment que conté.
  • Aguanta temperatures molt elevades i molt baixes, de manera que es pot utilitzar per a productes calents i freds. Es pot escalfar al microones sense problema.

A La Piara podeu trobar tres versions dels seus nous productes:

Tots aquests productes aposten per l’ús d’aquest material molt més respectuós amb el medi ambient i amb la salut. I, per acabar-ho d’adobar, ho fa proposant aliments nutritius amb receptes saludables amb el 100% d’ingredients naturals, sense conservants ni colorants.