No tenir prou temps s’ha convertit en una de les queixes més comunes que sentim arreu. Els adults, carregats d’obligacions, combinem feina, criança, tasques de la llar i altres ocupacions. Els petits, a més de les hores que dediquen a l’escola, solen allargar la jornada amb activitats extraescolars i deures i estudi extra. Tot plegat fa que molts de nosaltres, petits i grans, sentim que ens queda poc espai per a l’oci i per al contacte amb la natura, però també poc espai de qualitat per compartir amb els membres de la família i enfortir vincles.

Vacances en famíli amb Lleure Dosmil

Precisament per això, les vacances són probablement una de les èpoques més esperades de l’any, ja que ens permeten gaudir de temps lliure que podem dedicar a allò que ens agrada i als éssers estimats. Però trobar el pla familiar perfecte no resulta tan senzill: el turisme cultural o a països exòtics amb climes molt diferents pot avorrir les criatures i, si els petits s’avorreixen o no s’ho passen bé, els pares també acabem passant-ho malament.

Educació, natura i experiències: el pla perfecte

Els infants necessiten moure’s, necessiten aire lliure i espais naturals per poder jugar, fer esport, cansar-se i divertir-se. Però també necessiten altres nens i nenes amb qui compartir tot això, ja que de vegades amb la companyia dels pares no en tenen prou. Així doncs, què podem fer si volem planificar unes vacances familiars que combinin natura, esport, experiències i educació i que siguin estimulants per a petits i grans?

Llogar cases rurals, anar de càmping amb altres famílies o fer vacances conjuntament amb altres membres de la família, com els avis o els cosins, pot ser una bona opció, però una altra possibilitat és optar pels paquets de vacances en família amb propostes ben variades i educatives. Les vacances d’intel·ligència emocional que proposa Lleure Dosmil en són un bon exemple.

Vacances en família amb Lleure Dosmil

“Emociona’t en família: vacances d’intel·ligència emocional”

Us imagineu passar una setmana en l’entorn natural de la Devesa en una casa rural adaptada amb espais familiars i amb un equip de monitors que us guiïn per fer activitats d’esport, educació o intel·ligència emocional? Lleure Dosmil posa a l’abast de les famílies aquests paquets vacacionals per treballar tant el cos com la ment i les emocions.

Inclouen tècniques com el mindfulness per millorar la capacitat de concentració, incrementar la sensació de calma o promoure la capacitat d’escolta; activitats per entrenar la competència emocional i la gestió d’emocions bàsiques com la ràbia, la por, la tristesa o l’alegria; tallers per potenciar l’autoestima i per millorar les habilitats de comunicació per aconseguir crear un vincle fort i positiu entre tots els membres de la família, però també activitats d’oci més tradicional com excursions a la natura, rocòdrom, piscina, circuits d’aventura o escape room.

Quan decidiu quines vacances voleu fer, recordeu que normalitzar el contacte amb la natura i buscar temps de qualitat és un dels millors regals que podem fer als nostres fills!