L’ou és un producte molt utilitzat a la cuina, ja que gràcies a la seva estructura ens pot donar esponjositat en un pastís, elasticitat en una massa, densitat en una salsa, aglutinació o compactació en galetes, mandonguilles o moltes altres funcions. Gràcies a la seva versatilitat, el podem utilitzar tant en receptes dolces com salades. Àpats calents o freds. Per esmorzar, dinar o sopar. És una meravella!

truita patates

La veritat és que no cal ser vegà per voler substituir l’ou en una recepta. De vegades, no en tenim i volem cuinar una cosa que en porta; no en volem comprar mitja dotzena, ja que només en necessitem un; algun membre de la família hi té al·lèrgia i volem curar-nos en salut; volem reduir la quantitat de proteïna o simplement volem provar altres opcions.

Veggs de Naturgreen

NaturGreen ens ho posa molt fàcil amb el seu producte VEGGS. Un substitut de l’ou totalment vegà, orgànic, sense gluten i apte per a al·lèrgics als ous que simula gust, textura i fa la funció de l’ou. A més, tenen dues versions, una per a receptes dolces i l’altra per a receptes salades. Ho podem tenir al rebost i així sortir del pas en qualsevol moment.

  • Veggs receptes salades NaturGreen: Amb aquest punt salat perquè les truites, coquetes, salses, arrebossats, hamburgueses de verdures i remenats quedin perfectes.

Ingredients: entre els ingredients destaca la farina de cigró.

  • Veggs receptes dolces NaturGreen: Lleugerament dolces, amb un toc a canyella amb què aconseguiràs unes coquetes, mugcakes, magdalenes, galetes, pastissos i bescuits increïbles.

Ingredients: destaca la farina de fajol integral i les llavors de Psyllium.

2 receptes amb VEGGS

Truita de patates

  • 24 g de VEGGS salats
  • 70 ml aigua
  • 1 patata
  • 1 c. s. d’OOVE

Dissolem el VEGGS amb l’aigua, remenem bé de manera que no quedin grumolls. A banda fem la patata laminada al vapor o al forn. Un cop tinguem les dues coses, les ajuntem i barregem bé en un bol, posem una mica d’oli a la paella calenta i ja podem fer la truita.

“Truita” dolça amb poma

  • 24 g de VEGGS dolços
  • 70 ml aigua
  • 1 poma a daus
  • 1 c. s. d’OOVE

Dissolem el VEGGS amb l’aigua, remenem bé de manera que no quedin grumolls i afegim la poma en forma de daus petits o ratllada. Ho barregem bé en un bol, posem una mica d’oli (OOVE) a la paella calenta i ja podem fer la truita dolça. Un cop acabada, podem posar una mica de coco ratllat per sobre o altres extres.

Maria Zapata
Maria Zapata

Biòloga, dietista i PNI. Creadora de VadeNutri

    @vadenutri