Reishi

Es tracta, sens dubte, d’un superaliment amb propietats innombrables i valuosíssimes. El consum del reishi ha mostrat resultats per a un ampli espectre de malalties: des de sobrepès i obesitat fins a problemes de fatiga o falta de concentració. Entre les seves bondats, destaquen les següents:

  • Potent modulador immunològicEl reishi és conegut per la seva acció com a adaptògen, és a dir, que ajuda a adaptar-se a condicions ambientals o corporals estressants. La seva capacitat per tonificar el sistema immunitari (sense hiperactivar-lo) és degut principalment als betaglucans i triterpens que conté.
  • Aliat en prevenció i tractaments contra el càncer:  Com explica la Josefina Llargués, el reishi i els seus betaglucans actuen en la prevenció de l’oncogènesi (és a dir, en la formació i desenvolupament del tumor), tenen activitat immunopotenciadora contra els tumors en combinació amb quimioteràpia i també tenen un efecte preventiu de metàstasi.
  • Promou una bona salut cardiovascularEs tracta d’un bolet amb capacitat de fluïdificar la sang i evitar, per tant, la formació de coàguls. A més, té un baix índex glucèmic, aporta hidrats de carboni complexos i fibra, i evita els pics glucèmics tan nocius. El reishi ajuda a reduir els nivells de colesterol en sang i a normalitzar la pressió arterial.
  • Disminueix els nivells d’inflamació i prevé al·lèrgies: Els triterpens del reishi li confereixen una acció antiinflamatòria, molt interessant per a patologies com l’artritis. A més, aquestes mateixes substàncies funcionen com a antihistamínic natural.

El reishi, a més, és ric en minerals com ferro, zinc, coure, manganès, potassi, germani i calci. Conté vitamines del grup B i múltiples aminoàcids. Per les seves característiques organolèptiques (és amarg i dur), aquest bolet veu limitades les seves possibilitats dins de la cuina: no és fàcil incorporar-lo als plats.

No obstant això, qui vulgui beneficiar-se de les bondats del reishi pot recórrer a les alternatives en forma de complement, que contenen altes concentracions dels seus principis actius i altres substàncies terapèutiques naturals. Segons si el que es busca és un descans més bo, o tonificar el sistema immunitari, o controlar el colesterol, Neovitalhealth ofereix la seva línia Reishi Neo, amb una amplíssima oferta de productes a base d’aquest bolet i altres fitosubstàncies que treballen sinèrgicament en formulacions úniques i amb un gran abast.