Si us agrada la pasta, no cal que hi renuncieu! El més important és triar-ne una d’elaborada amb ingredients de qualitat. L’acompanyament també és important i, ara que ve l’estiu, pot ser una salsa de tomàquet amb alfàbrega, com la salsa Pomodoro d’Aliments Onyar, una casolana d’all i julivert, un pesto amb pinyons, ametlles o anacards, unes verdures saltades o fins i tot crues!

Com puc triar una bona pasta fresca farcida?

Pot ser un àpat de migdia ideal amb un primer d’amanida, gaspatxo o crema de carbassó. La pasta és un aliment que aporta energia en forma de carbohidrats, per això és important cuinar-la una mica al dente –perquè si està massa feta l’índex glucèmic és molt alt– i acompanyar-la de verdures. La quantitat també és important i sempre hi ha d’haver més quantitat de verdures que de pasta.

Dins del món de les pastes, la pasta fresca farcida és una molt bona opció, perquè inclou combinacions per a tots els gustos: de verdures, formatges, bolets, carn o peix, i també veganes.

Pasta fresca ecològica

Una de les pastes fresques i, a més, ecològiques que us recomanem és la d’Aliments Onyar. Fan la pasta fresca amb una selecció cuidada de matèries primeres originàries de l’agricultura ecològica. L’ingredient principal és la sèmola de blat dur ecològic, element que permet obtenir una massa d’una qualitat excel·lent.

L’empresa gironina té una varietat de pasta molt àmplia, tant laminada com farcida:

 • Macarrons
 • Tallarines d’ou i d’espinacs
 • Espaguetis d’ou i d’espinacs
 • Crestes d’escalivada i formatge de cabra
 • Crestes de bacallà salvatge d’Islàndia
 • Raviolis de formatge blau i ceba caramel·litzada
 • Raviolis de formatge de cabra i pastanaga
 • Raviolis d’espinacs, poma i panses
 • Raviolis de tomàquet, alfàbrega i olives
 • Raviolis de vedella de l’Albera amb fines herbes
 • Raviolis de xiitake i carbassó

Seleccionen tots els ingredients amb l’objectiu d’aconseguir una fórmula amb molt de sabor i totalment natural sense conservants, colorants ni additius afegits. Per assegurar que es manté en condicions òptimes durant tota la seva vida útil, es pasteuritza i s’envasa en atmosfera modificada.

 Aliments amb valor social

La pasta Aliments Onyar té un valor afegit i és que és un projecte d’inserció laboral de persones amb discapacitat a Girona i a la comarca del Gironès gestionat pel Grup Fundació Ramon Noguera. Aquesta fundació és una organització que treballa per la qualitat de vida de les persones, propera al territori i a les persones, amb una vocació clara de servei públic i que, en aquests moments, dona feina a dues-centes persones amb discapacitat.

Un dels objectius que té és generar oportunitats d’ocupació per a persones amb discapacitat intel·lectual gestionant directament diferents línies d’activitat productives. Una d’aquestes línies és la producció d’aliments ecològics Aliments Onyar.

La producció ecològica d’aliments proporciona una ocupació a més de deu persones amb discapacitat al llarg de l’any, que també tenen accés als serveis de l’àrea social del grup (suport a l’activitat professional, acolliment residencial, suport a l’autonomia a la llar, lleure i esport, entre d’altres).

El creixement en el consum de l’alimentació ecològica realment obre un ventall important d’oportunitats per tal de seguir mantenint l’ocupació i alhora, també, amb visió de futur, per incrementar aquesta oferta de treball entre les persones més vulnerables. En aquest sentit, Aliments Onyar contribueix doblement a crear una societat més justa i més sostenible.