L’auge imperant del menjar ecològic fa que cada dia hi hagi més emprenedors conscienciats capaços de pensar negocis grans per convèncer encara més la societat que aquest és el camí.

Fotos: Sergi Garnica

Fotos: Sergi Garnica

Un grup d’empresaris coneixedors del món de la restauració fa tres anys que treballen amb la idea d’Organic’s, que avui ja és una realitat a la preuada cantonada de Pau Claris amb la Ronda de Sant Pere, al costat de l’Starbucks i al local on hi havia hagut diversos locals d’amanides i menjar ràpid. Les exigències del consumidor han deixat enrere aquells bufets d’enciam iceberg. La clau és trobar la fórmula per oferir menjar bo, net i just (quan diem just també incloem un preu just). Passem, doncs, de l’iceberg a cinc varietats d’enciam ecològiques, de temporada i acompanyades de brots tendres. Per fi! Al flamant Organic’s, que Etselquemenges us descobreix en les primeres hores de funcionament, els productes són tots orgànics i tots els aliments s’elaboren cada dia i arriben frescos de molts dels distribuïdors ecològics que ja coneixem. La vedella de Cal Tomàs, Más bio, Ecosur, Vegetalia, Cal Valls, Pur Natur, Ken o Prodisca, que és un estret col·laborador que fa possibles les salses, condiments i bases.

Veritas i Carlos Arguiñano són algun dels 24 inversors del projecte.

Veritas és un proveïdor imprescindible del pa (com el de llavors de lli) i del dolç (heu tastat els croissants de Veritas?) gràcies a l’obrador propi; a més, forma part del nombrós grup d’inversors que han apostat pel projecte, així com Carlos Arguiñano, que, quan li van explicar el projecte, va dir: “Als meus fills no els portaria mai a un fast food perquè els estimo molt però a Organic’s sí”. L’objectiu d’Organic’s és oferir una proposta assequible i còmoda perquè ningú renuncii a menjar plats saludables, gustosos i lliures de tòxics. Al darrere dels fogons hi ha en Francisco Heras, un cuiner bregat a les millors cuines del país: el Bulli, Sergi Arola i actualment xef executiu del restaurant Llamber del Born “A partir de l’oferta de fast food que passa per amanides, entrepans i quatre bases calentes, he volgut descobrir a la gent que pots menjar una amanida verda detox i que aquest verd siguin fulles d’alfàbrega, coriandre, menta, sàlvia, orenga, anet, dent de lleó, fulla de mostassa, etc”. És deliciosa! Heras és un mestre en el coneixement dels aliments i, per exemple, les llenties vermelles de les amanides no les cou sinó que les deixa només en remull sis hores. Essència raw food perquè l’aliment no perdi cap enzim.

amanides

Els clients trobareu quatre tipus d’amanida: la mediterrània, l’aromàtica, la de brots tendres i l’especial Organic’s amb espinacs; a aquestes bases s’hi poden afegir cinc tòpings com ara api, germinats, bròquil, tofu, fajol, trio de llenties, cuscús integral, quinoa, formatges ecològics etc. Tal com s’anuncia a la carta, el client pot triar entre 18.424224 milions de maneres diferents de fer-se una amanida orgànica. La moda dels tòpings arriba a les amanides i a les bases calentes: arròs integral, arròs vermell, fideus i pasta amb salses per escollir tot i que podem prendre un bon arròs integral amb un raig d’oli o amb sal de sèsam i prou. A la carta, els símbols vegetarians i sense gluten apareixen arreu.

entrepans

Els entrepans també són petites grans proeses de Francisco Heras: el vegà amb tofu fumat i alvocat, el de rosbif amb pa de llavors, escalivada, melmelada de tomàquet i oli d’oliva, la xapata de Xolís de Cal Tomàs, i clàssics universals com el biquini, sobrassada o mozzarella. Aquest no és un negoci només per a convençuts i turistes conscienciats del nord d’Europa. Aquí volen que hi entri tothom i per això el menú infantil no inclou sorpreses pel que fa a receptes, però en canvi fa el gran pas i tot és eco, com per exemples les croquetes de pollastre ecològic de Viu bé. Organic’s és restaurant i fa menjar per emportar alhora. Els cuiners fan cuina en directe permanentment. També hi ha un mostrador de productes per agafar i marxar (com ara les walking salads), però el gran atractiu és que al darrere de la barra els cuiners elaboren els plats al moment i davant de la gent. Vaja, un showcooking en tota regla que trobareu obert de dilluns a diumenge de set del matí a dotze de la nit (la llum s’atenua a l’hora de sopar) i l’aroma de cafè ja comença a sentir-se a primera hora gràcies a una revolucionària màquina de cafè ecològic que pot oferir una àmplia gamma de cafès a banda dels batuts, les infusios digestives o els sucs d’àloe.  Organic’s ofereix un espai agradable amb un jardí vertical sense contaminació exterior i una màquina d’atmosfera pura que regenera l’ambient contínuament perquè menjar-hi sigui una experiència. Podeu consultar la carta a aquí. 

Sortegem un àpat per a dues persones a Organic’s.

300x250Quin dels plats t’ha cridat més l’atenció de l’oferta d’organic’s? Deixeu la resposta a la zona inferior de comentaris. Teniu temps per a participar fins el dilluns 21 de juliol.

Organic’s
Pl. Urquinaona, 14
Barcelona