L’aparença de pell i cabells ens comença a preocupar, tant a homes com a dones, a partir dels trenta. Però per mantenir un estil de vida actiu i saludable és important, a més, tenir cura l’estat d’ossos, músculs i articulacions, especialment entre certs col·lectius com la gent gran, esportistes, persones sedentàries o dones durant la menopausa. En aquests casos, una dieta variada i equilibrada, basada en aliments naturals no sempre és suficient, ja que les necessitats de col·lagen augmenten. Però què és el col·lagen i per què és tan important?

El col·lagen és la proteïna principal i més abundant al cos i, per tant, és present en forma de fibres en els diferents sistemes del nostre organisme i del dels animals. Ens aporta la resistència i flexibilitat necessàries per moure’ns i mantenir un bon aspecte general. Gràcies als aliments que ingerim, es genera el col·lagen, però amb l’edat, aquesta capacitat de síntesi es va perdent i resulta imprescindible aportar-lo de forma complementària, ja que una deficiència provoca problemes de salut com desgast de tendons i articulacions, artrosi, osteoporosi, pèrdua de cabells, problemes dentals, circulatoris…

Com podem ajudar-nos amb l’alimentació?

Hem d’ingerir aliments d’origen animal i ecològic, amb receptes a base de pells i ossos que impliquin coccions llargues, així com peixos d’origen salvatge. Les gelatines també són una bona opció, però ens hem d’assegurar que no portin sucre ni saboritzants. Si, a més, ingerim aliments rics en vitamina C, que contribueix a la formació natural de col·lagen, àcids grassos omega-3 i sofre, n’estarem estimulant de manera indirecta la formació i assimilació.

Col·lagen i dieta vegana

Què passa si volem cuidar-nos, però hem optat per una alimentació sense aliments d’origen animal? Fins ara les persones veganes no tenien una opció d’acord amb el seu estil de vida, però ara estan d’enhorabona, perquè una empresa alemanya, Raab Vitalfood, acaba de llançar un complement, Braunhirse-Hagebutte Pulver (Pols de mill vermell orgànic i rosa mosqueta/gavarrera) que suposa una alternativa totalment vegetal al col·lagen animal.

En un format pols molt còmode, combina l’acció del mill vermell d’Àustria (84%), cereal alcalinitzant ric en vitamines del grup B, magnesi per el to muscular, fòsfor per als ossos i ferro; fulla d’ortiga (6%), rica en vitamines i minerals com el calci, ferro i magnesi amb acció antireumàtica, reguladora del sistema hormonal i circulatori i hidrolitzadora de proteïnes, de manera que ens serà més fàcil l’assimilació; i rosa mosqueta/gavarrera (10%) en la varietat Premium AP-4 procedent dels Andes xilens, molt rica en vitamina C, amb acció desinflamatòria i ajudant natural en la formació de col·lagen.

Per beneficiar-se al màxim de les seves propietats, només cal prendre’n 40 g diaris. Una opció ideal i deliciosa és afegir-ne per esmorzar sobre un batut, iogurt, per exemple, com si fos musli, o elaborar un porridge afegint-ne en un mínim de 150 ml d’aigua bullent i enriquint a posteriori amb llavors, fruita seca, baies o altres cereals.

Si encara necessiteu més motius, heu de saber que té els segells vegetarià/vegà, UE Ecològic i Sense Lactosa, a més de l’etiquetatge orgànic DE-ÖKO-001.

Feu la dieta que feu, ja no teniu excusa per descuidar la vostra salut i la de la vostra família.

5 claus per
descobrir si toleres
bé el gluten

Et regalem la GUIA GRATUÏTA + RECEPTA per aprendre :

  • Quines proves cal fer per descartar la celiaquia.
  • Entendre quines alteracions hi ha més enllà de la celiaquia, com ara la intolerància al gluten i l’al·lèrgia al blat.
  • Una recepta deliciosa de pa mediterrani sense gluten.
Accepto la política de privacitat