El canvi de temperatures i l’arribada del fred poden resultar molt exigents per als més petits. En aquesta època de l’any, solen aparèixer els primers refredats, així que val la pena donar-los un extra de nutrició que els asseguri un plus de vitalitat per fer front al ritme diari i a la fresca de tardor.

Ben triats, els multivitamínics per a infants són una alternativa interessant per evitar baixades immunitàries estacionals que poden prolongar-se durant setmanes o –fins i tot– mesos, ja que les vitamines i els minerals són cofactors enzimàtics que fan possible el funcionament correcte de l’organisme i, com sabem, quan hi ha mancances, els més petits es debiliten i poden posar-se malalts.

Triar un multivitaminic de qualitat

El mercat ofereix una gamma molt àmplia de productes multivitamínics per a infants, diferents segons la composició i qualitat. A l’hora de triar, és important tenir en compte alguns aspectes.

D’una banda, hi ha la presentació, ja que el complement ha de ser fàcil de prendre. A més, el vehicle –que pot ser líquid o una pastilla, que pot ser de goma– ha de ser tan innocu com sigui possible.

Un altre aspecte que cuidarem és la procedència dels micronutrients, és a dir, d’on s’obtenen. Prioritzarem els productes que obtenen les vitamines i minerals a partir d’ingredients naturals i, preferentment, de procedència ecològica. En aquest sentit, llegir la llista d’ingredients és sempre una bona idea.

Després, evidentment, és molt important decantar-se per un producte que cobreixi les necessitats específiques de l’infant, segons l’època de l’any o les mancances detectades, per exemple. Prioritzarem, per exemple, els complements que tenen nutrients que costen més d’incorporar a través dels aliments.

Els imprescindibles

Cada vitamina i mineral té una funció específica i clau en l’engranatge de l’organisme. No obstant això, n’hi ha que interessen més en la infància i especialment durant aquestes dates de canvis en les temperatures. Per exemple, les vitamines del grup B, que són importantíssimes per al funcionament correcte del sistema nerviós i per obtenir energia a través dels aliments; el magnesi, també clau en el desenvolupament de l’esquelet; o la vitamina C, amb una funció immunoestimuladora molt important, entre d’altres.

La casa alemanya Raab Vitalfood ha llançat un multivitamínic per a nens i nenes a partir de set anys amb una fórmula molt completa i equilibrada de vitamines i minerals obtinguts a partir d’ingredients 100% naturals i vegans. Multivitamina per a Nens cobreix els requeriments diaris d’algunes vitamines, com la vitamina C, K, E, i una gran part de les del grup B. La composició és, en general, molt completa i encertada per a aquesta època de l’any.

Multivitamina per a Nens són dragees amb gust de poma molt fàcils de prendre –especialment pensades per als infants–endolcides amb xilitol, un polialcohol que no té els efectes nocius del sucre ni dels edulcorants sintètics. A més, no té gluten ni lactosa.

Sense deixar mai de banda una dieta i un estil de vida adequats

Prendre complements no reemplaça una alimentació correcta. Es tracta d’un reforç que val la pena de fer en èpoques més exigents per als petits, com és la tornada a l’escola o l’arribada del fred. No serveix de res donar aquest tipus de producte si, al mateix temps, no els oferim una alimentació lliure d’ultraprocessats ​​i rica en verdures, proteïnes i greixos de bona qualitat. També hem de procurar que els infants descansin bé i passin temps a l’aire lliure, en contacte amb el sol i en moviment.