Ja us hem presentat el Tritordeum, aquest nou cereal fruit de la combinació natural de blat dur i ordi silvestre, però potser no hem posat prou atenció a un aspecte clau de la seva elaboració: la traçabilitat.

La traçabilitat en els productes alimentaris és especialment important, ja que ens permet tenir control sobre els processos i tots els passos que ha seguit un producte, des de la generació de la matèria prima i fins al seu consum final. Una bona traçabilitat permet conèixer l’històric, la ubicació i la trajectòria del producte al llarg de la cadena de subministraments.

Tritordeum compta amb l’avantatge de tenir contractes directes amb els agricultors, tal i com us explicàvem a l’article anterior, Tritordeum, un cereal sostenible per a tothom, fet que permet conèixer d’on ve la llavor, com es transporta al molí més pròxim on es transforma en farina de qualitat a través de sistemes tradicionals, i com d’allà arriba a les mans de l’elaborador en forma de farina.

Així, com a consumidors podem tenir la tranquil·litat de saber que el producte que mengem està elaborat a partir d’un cereal saludable, sostenible i respectuós amb els productors locals.

Descobriu-ne més a: www.masqueuncereal.es