Els patés vegetals ens encanten perquè són una combinació perfecta de tres requisits fonamentals per als esmorzars: nutrició, sabor i funcionalitat. A més, hi ha una infinitat de possibilitats que ens permeten variar i no avorrir-nos mai.

En el millor dels casos, podrem preparar els patés a casa, buscant la barreja que més ens convenci entre llavors o fruita seca i hortalisses, i triturant-ho tot. Si voleu una recepta deliciosa i facilíssima: el d’avellanes, pastanaga i canyella segur que us encantarà.

Però també podem trobar alternatives molt vàlides gràcies a algunes cases amb receptes nutritives aptes per a grans i petits. Vegem-ne algunes.

  • La tahina. Aquesta pasta de llavors de sèsam és de gran interès, ja que aporta una bona quantitat de minerals, sobretot calci i magnesi, i a més és una font d’antioxidants i greixos insaturats. Una opció excel·lent perquè hi hagi una mica de proteïna, greixos bons i que, per tant, l’energia de l’esmorzar sigui més estable i duradora. A Tu Biotienda trobem diferents alternatives, de marques com Vegetalia, Sunita i Lima, amb opció salada i sense sal. Si optem per la versió sense sal i hi afegim una miqueta de mel crua, aconseguirem una torrada dolça, deliciosa i nutritiva.
  • Paté i tàrtar d’algues. Aquestes alternatives que ofereixen les cases Vegetalia i Porto Muiños són especialment atractives, ja que són una manera molt fàcil i saborosa d’incloure les nutritives “verdures del mar” a la dieta. Les algues són grans aliades de la salut, ja que són font incalculable de minerals, així com també són riques en fibra i antioxidants. No obstant això, sovint no sabem com incorporar-les als plats i gaudir-ne. Aquí, doncs, tenim una manera: a només un clic.
  • Paté de rovellons. De la casa Vegetalia, és una opció ideal per a aquesta època de l’any, ja que, entre molts altres nutrients, aquests bolets contenen crom, un mineral que ajuda a mantenir la bona salut del sistema immunitari. Acompanyat d’una mica de ruca o rave, queda especialment deliciós i és encara més saludable.

Una altra possibilitat per acompanyar les torrades del matí és el tofu, que és interessant si la soja és d’origen ecològic. Aquí trobem una font de proteïna completa, molt valuosa sobretot per a les dietes vegetarianes. Es pot menjar tal qual, a talls o també hi ha una versió en paté de la casa Vegetalia: el paté de tofu i miso.

pates vegetales

Olives, fines herbes… El boom dels patés vegetals ha fet que tinguem més opcions a l’hora d’untar. Per tant, si tenim poc temps per elaborar patés a casa i el que volem és tenir opcions per als esmorzars que també siguin riques i sanes, a Tu Biotienda hi ha diverses possibilitats perquè l’embotit processat de mala qualitat deixi de ser una alternativa.