Aquesta setmana, Terra Veritas ha celebrat que, des que va obrir portes ara fa quatre anys, ha construït un espai per on han passat més de quatre mil persones gairebé cada any per aprendre i compartir un estil de vida saludable i conscient i gaudir-ne. I ho ha fet amb un esmorzar-dinar elaborat per Maria Ballesteros per tal de donar les gràcies a tots els col·laboradors que els han acompanyat durant tot aquest temps.

4t aniversari Terra Veritas

Situat al cor de Barcelona, Terra Veritas s’ha convertit en un espai multidisciplinari de referència on xefs, professionals de la salut, productors i emprenedors de projectes sostenibles han pogut compartir coneixements i passió amb tots nosaltres.

“Des que vaig entrar per primera vegada a Terra Veritas per impartir-hi un curs de cuina, em vaig sentir i m’han fet sentir com a casa. És el lloc de trobada que reuneix les persones que volen aprendre un estil de vida més sostenible i de més qualitat i és, sense dubtar-ho, el meu lloc preferit de Barcelona. Em sento molt acompanyat, apreciat i estimat, i em fa immensament feliç poder contribuir, des de Terra Veritas, a fer que cada vegada més persones s’animin a cuinar, alimentar-se, comprar, participar i compartir el plaer i la necessitat d’integrar en el dia a dia una alimentació que cuida les persones i el planeta i que és equilibrada, saludable i 100% ecològica.” – Alf Mota, cuiner especialitzat en cuina terapèutica.

“Col·laborar amb Veritas m’agrada des de dos vessants: el personal i el professional. Personalment perquè tinc una filla de dotze anys que és intolerant a la fructosa, a la lactosa, a la proteïna de vaca i al gluten, un fill petit de sis anys que va decidir amb quatre anys que això de menjar carn no era per a ell, i la Mónica, la meva dona i cofundadora de Delicious & Sons, és vegana. Així que tenim un repte com a família! I a Veritas sempre hem trobat tot el que necessitàvem. Personalment m’agrada anar a Terra Veritas perquè hi ha cursos, tallers i propostes molt interessants. D’altra banda, professionalment, és un plaer poder fer-hi tallers! L’espai té llum natural i està preparat perquè sigui molt àgil. A més, m’encanta l’equip de Veritas. Som tots com una família i això em fa sentir bé.” – Ricky Mandle, cofundador de Delicious & Sons.

Brunch saludable

L’espai, ampli i lluminós, ha permès acollir més de dues-centes activitats diferents: cuina en directe, tallers, xerrades i conferències, ioga, sopars per a grups i presentació de libres, entre d’altres.

Des d’aquest any, Terra Veritas també acull la comunitat Adidas Runners, que un cop al mes fan servir l’espai per fer exercici; d’aquesta manera, vinculen l’alimentació saludable i l’esport.

A més, Terra Veritas també ha fet possible projectes com Impact Friday, de la Fundació BarcelonActua, que cada setmana fa servir la cuina d’aquest espai per preparar cinquanta racions de menjar per a persones sense llar del Raval. Aquest projecte social té com a objectiu crear llaços i contribuir a la normalització i la inclusió de persones immigrants i sol·licitants d’asil alhora que els ajuden a aprendre l’idioma.

“Veritas és BACempresa des de fa anys, és a dir, col·labora econòmicament per fer sostenible l’acció social de BarcelonActua i fer camí junts. Un cop al mes ens deixa el seu fantàstic espai Terra Veritas per cuinar àpats per tal que persones sense llar de la ciutat de Barcelona puguin sopar el mateix dia i ara impulsem junts els “Impact Friday” per mobilitzar empreses i sensibilitzar els seus treballadors sobre la realitat social de persones en situació d’exclusió. A més, cinc botigues Veritas de Barcelona col·laboren cada setmana, donant aliments que no poden vendre a les activitats on cuinem per a col·lectius en situació de vulnerabilitat. Finalment, l’any 2018 vam cocrear una activitat setmanal per a infants del barri del Raval i amb voluntaris treballadors de l’empresa, en horari laboral.” – Aline Dujardin, de la Fundació BarcelonActua.

Amb l’èxit de l’espai, Terra Veritas s’ha convertit en un projecte que no ha deixat de créixer i, des de fa un any, també té dos espais nous –un a Sant Cugat del Vallès i l’altre Bilbao– que permeten que l’alimentació saludable pugui arribar a molta més gent.

“Terra Veritas ha sigut casa meva durant els últims quatre anys. He impartit molts tallers i cursos tant a Barcelona com a Sant Cugat i Bilbao. Vaig tenir la sort de participar en la creació de l’espai, ara fa més de quatre anys, quan el Silvio em va explicar la idea que tenia. Vam fer una festa d’inauguració preciosa i fa poc menys d’un any tornava a participar en el nou espai de Sant Cugat. Per a mi ha suposat una oportunitat magnífica per compartir, amb totes les persones que han vingut a tots els meus tallers i cursos, tot el coneixement i experiència que tinc. Ha estat un luxe poder conèixer tanta gent meravellosa i poder-ne aprendre. Estic segura que el projecte Terra Veritas seguirà creixent i oferint contingut de valor i experiències meravelloses.” – Mireia Anglada, xef d’alta gastronomia i membre d’Ecochef España.

“És fantàstic poder tenir un espai tant bonic a Sant Cugat! Fora de Barcelona és difícil trobar espais de confiança per aprendre d’alimentació i salut, i Terra Veritas és una gran oportunitat per totes les persones que viuen a la zona del Vallès.” – Gina Estapé, dietista d’Etselquemenges i autora del compte d’Instagram i el blog “My Healthy Bites”.