La cadena catalana Veritas i la valenciana Ecorganic s’han unit en un acord que mantindrà les dues marques i que sumarà valors, coneixement, nombre de botigues i treballadors. Els dos supermercats, líders en els seus territoris, facturaran més de 100 milions d’euros i sumaran 72 supermercats i 700 treballadors.

Com es plasmarà aquesta unió entre Veritas i Ecorganic?

Veritas gestionarà els establiments d’Ecorganic, que tindran una petita participació a Ecoveritas i representació en el seu consell d’administració.

L’aliança arriba després de mesos de converses i coneixement mutu. “La coincidència de valors i compromisos de les dues empreses han estat claus a l’hora de formar el nou grup. L’aliança reforça i amplia la nostra proposta de valor cal al client”, explica el fundador i conseller delegat de Veritas, Silvio Elías.

La unió reforça el canal especialitzat ecològic i saludable

L’acord enfortirà el canal especialitzat, que està patint els darrers temps per la gran distribució, que aposta per pocs productes i on els valors per l’ecologia són força qüestionables, ja que rebaixar preus és un objectiu que passa per sobre del valor de l’ecològic. Els proveïdors –tant productors com marques– han aplaudit la unió, ja que això els ajudarà a tenir més possibilitats de fer lluir el producte.

Elías creu que “a l’Estat espanyol no es van fer els deures a temps i, quan va arribar la gran distribució, el canal especialitzat no s’havia desenvolupat prou des del punt de vista de la venda al detall. Els darrers temps han tancat molts projectes de botigues eco de proximitat i cal que ens enfortim”.

Ecorganic és un supermercat de referència al País Valencià –amb tres establiments a València ciutat, un a Alcoi, un a Benidorm, un altre a Dènia–, i té un establiment a Bilbao, l’únic que té al País Basc i on Veritas també hi és present.

Núria Coll
Núria Coll

Directora d'Etselquemenges.cat, Soycomocomo.es, la Consulta nutricional d'Etselquemenges.
Creadora del Cómo Como Festival

  @nurcoll   @nuria__coll