En el dia a dia, estem constantment exposats a situacions i factors que generen radicals lliures i que poden envellir la pell de manera prematura. N’hi ha que no podem controlar, com ara l’edat, però sí que en podem modificar d’altres per ajudar l’organisme a combatre aquests radicals lliures i protegir i reparar la pell.

Antioxidants: els grans protectors de la pell

Com us podeu imaginar, l’alimentació és un factor clau! Perquè és la millor manera d’oferir al cos les eines necessàries per a fer front a l’envelliment. Una alimentació rica en verdures, hortalisses i fruites és indispensable per obtenir una bona quantitat de vitamines, minerals i antioxidants, nutrients que protegeixen les cèl·lules de la pell contra peròxids i radicals lliures. Els polifenols dels fruits del bosc o la magrana, el licopè o els betacarotens i les vitamines C i E són especialment importants en aquest aspecte.

Els polifenols són compostos fitoquímics amb un gran potencial antioxidant i tenen un paper important a l’hora de mantenir la salut i benestar. Els atribueixen propietats antiinflamatòries, protectores del sistema cardiovascular i de la salut cerebral i reguladores dels nivells de sucre en sang i de la pressió sanguínia.

A més, també tenen un efecte positiu en la microbiota intestinal, ja que actuen com a prebiòtics i beneficien la nutrició dels bacteris beneficiosos que viuen a l’intestí.

El col·lagen i l’àcid hialurònic: els reparadors

Hi ha signes de l’envelliment de la pell, com les arrugues o les taques, que necessiten ser restaurats des de dins a partir de nutrients que en garanteixin la resistència, flexibilitat i hidratació.

El col·lagen és una proteïna essencial que forma part de diverses estructures de l’organisme com els ossos, els lligaments, els tendons, els cartílags o la pell, entre d’altres, i té un paper molt important en la construcció de les cèl·lules dèrmiques. Ajuda a crear tensió i fermesa.
El cos el pot fabricar de manera natural, però amb l’edat aquesta capacitat de producció disminueix. A més, en el cas de les dones, la pèrdua s’accentua amb la menopausa.
Obtenir col·lagen a partir de la dieta és força complicat, si no és que consumim les parts gelatinoses dels animals com els peus de porc; per això sovint cal recórrer a la complementació.

L’àcid hialurònic és una substància gelatinosa present en tots els teixits de l’organisme que destaca perquè pot unir les fibres de col·lagen i elastina i mantenir una pell saludable, ferma i hidratada. L’àcid hialurònic ajuda a mantenir el col·lagen humit i hidratat i permet que la pell s’adapti a les alteracions de forma i volum, cosa que ajuda a mantenir-la jove, suau i elàstica. Per això, l’àcid hialurònic forma part de molts tractaments de bellesa de la pell.
Tal com passa amb el col·lagen, el cos produeix àcid hialurònic de manera natural, però amb l’edat en fa menys i la pell es torna més flàccida.

Si voleu reparar la pell, és vital que us n’assegureu uns bons nivells!

Més informació a vichydor.com

Nutricosmètica: la clau per protegir i reparar la pell de dins cap a fora

Pot ser complicat assegurar una alta ingesta d’antioxidants per protegir la pell o uns nivells adequats de col·lagen i àcid hialurònic per restaurar-la, però en aquest cas la nutricosmètica pot ser un gran aliat!

Quan parlem de nutricosmètica parlem de tractaments naturals a base de complements alimentaris que ajuden a cuidar-nos de dins cap a fora. Volen realçar la bellesa oferint a l’organisme vitamines, minerals i antioxidants per nodrir-lo i enfortir-lo des de dins.

Un exemple és Vichy d’Or, la nova gamma de productes de nutricosmètica de Vichy Catalan, unes begudes que no pretenen ser uns simples refrescos, sinó que tenen l’objectiu d’actuar com a complements alimentaris per afavorir l’aspecte de la pell a partir de nutrients i components actius.

La gamma està representada per dos productes: Repara d’Or i Protect d’Or. El primer es caracteritza per la seva eficàcia antienvelliment gràcies al col·lagen, àcid hialurònic, àloe, suc de pastanaga i llimona, minerals com el zinc i vitamines A, B2, B3, B8 i C. El segon conté magrana, licopè i Oxxynea (un extracte de 22 fruites i verdures d’alt poder antioxidant), a més de minerals com el magnesi, seleni i zinc, i vitamines B2, B8, C, E i A.
Tots dos productes formen un tractament complet i efectiu que ofereix a la pell tots els elements necessaris per mantenir-la nodrida, elàstica, lluminosa i jove.

Els beneficis de la gamma Vichy d’Or els ha posat a prova l’equip d’investigació dels laboratoris Zurko Research, experts en productes de dermocosmètica, que han demostrat la seva alta eficàcia contra l’envelliment de la pell, i estan avalats pel doctor Garcés, cap clínic del Servei de Dermatologia de l’Hospital Santa Creu i Sant Pau de Barcelona, un expert en envelliment cutani.

Si voleu cuidar la pell, no només cal fer-ho per fora: el que és important és fer-ho per dins.