Amb l’arribada del fred i les temperatures baixes, cal enfortir i posar a punt el sistema immunològic per tal d’evitar refredats, grips, tos o mucositat. La prevenció és fonamental i, per això, cal començar a fer-ho a partir dels primers canvis de temps.

Per potenciar l’acció de les defenses enfront de l’atac de diferents microorganismes patògens, l’alimentació és clau, ja que permet obtenir micronutrients necessaris que intervenen en l’activitat de les cèl·lules del sistema immunitari. L’all, la ceba, el gingebre, les fruites cítriques, l’orenga, la farigola o els bolets xiitake són aliments que ajuden a combatre el fred i a prevenir els refredats. Sovint, però, incloure tots aquests aliments al dia a dia pot resultar una tasca complicada i, per això, oferir un plus al cos a través de complements naturals pot ser de gran ajuda i utilitat a l’hora d’enfortir les defenses.

L’acerola

D’aspecte molt similar a les cireres, l’acerola o “cirera de les Índies Occidentals” és el fruit d’un arbust que destaca perquè és molt ric en vitamina C. Concretament, és considerada la font més rica en aquesta vitamina amb una quantitat que oscil·la entre 1.000 i 4.000 mg per cada 100 g (en funció del grau de maduresa). A més, també conté altres polifenols, que en potencien el poder antioxidant.

Com que té tanta vitamina C, l’acerola resulta un gran aliat per combatre els primers símptomes del refredat, grip i afectacions respiratòries. Contribueix al funcionament correcte del sistema immunitari i ajuda a escurçar la duració d’aquestes afectacions, especialment els refredats.

A més, la vitamina C actua com a antioxidant, és indispensable per mantenir i reparar els teixits i per a la salut cardiovascular, i ajuda a augmentar l’absorció del ferro, entre d’altres.

És important tenir en compte que necessitem més quantitat d’aquesta vitamina en situacions diverses com l’embaràs o en èpoques d’estrès i també en persones fumadores.

El zinc

És un altre mineral clau per prevenir els refredats. El zinc és un mineral essencial que hem d’obtenir de l’alimentació –o de la complementació, si cal–, ja que és un mineral que es troba en molt poca quantitat dins l’organisme i resulta imprescindible per tenir una bona salut, ja que està implicat en molts processos.

Un dels beneficis més importants del zinc és per al sistema immunològic. Ajuda a enfortir-lo i evita que ens refredem o, si ja estem refredats, ajuda a combatre’n els símptomes i n’accelera la recuperació. Resulta indispensable per a les defenses, i un dèficit pot comportar una baixada de la immunitat.

A més, el zinc està implicat en el metabolisme de les proteïnes, els hidrats de carboni i els greixos, disminueix l’estrès oxidatiu, millora la sensibilitat a la insulina, és necessari perquè el sistema hormonal funcioni bé, facilita la cicatrització de ferides, millora l’estat dels cabells, la pell i les ungles, és vital per al creixement i desenvolupament correcte dels nens, i afavoreix la fertilitat, entre d’altres.

Entre els aliments rics en zinc hi ha el marisc (especialment les ostres), el peix, les llavors de carbassa, la carn i les vísceres, les nous, els ous, els productes làctics, els cereals integrals i els llegums, tot i que els fitats dels llegums en disminueixen l’absorció.

Junts, el millor tàndem per a les defenses

Una aportació combinada d’acerola i zinc pot ser el millor aliat per preparar-se per a l’hivern. Les seves accions es complementen a diferents nivells i ajuden a reforçar el sistema immunològic de manera efectiva i completa.

Sovint, trobem la complementació d’acerola i zinc per separat, però també hi ha opcions, com Defens D’Or, que permeten prendre’ls conjuntament i de forma fàcil i agradable. Es tracta d’una beguda funcional elaborada a partir de les aigües Vichy Catalan i Font d´Or, vitamines i minerals, que ajuda a reduir els símptomes del refredat comú i la grip i a disminuir les infeccions del tracte respiratori. Entre els components principals hi ha l’acerola, el zinc, el seleni, la vitamina D, l’extracte d’estepa, vitamines del grup B i polifenols; una combinació que contribueix a mantenir el funcionament normal del sistema immunitari.

Trobareu Defens D’Or a la vostra farmàcia!