raviolis-remolacha-trufa-1

Personalment, a mi m’encanta preparar aquesta recepta, és molt agraïda, ja que és molt fàcil de fer, molt ràpida i a més és ideal per mostrar als teus convidats les possibilitats de la cuina crua vegetal. Preparar-la no et durà més de 15 minuts i aquest entrant vesteix de festa qualsevol taula.

Quan els teus convidats, encantats, et preguntin sobre aquest plat, et pots recrear explicant-los que aquesta meravellosa recepta està feta amb aliments 100 % vegetals, que en ser tots crus, tots els seus nutrients i enzims romanen intactes, de manera que el cos pot assimilar-los i aprofitar-los al màxim i amb el mínim esforç.

La remolatxa és una gran font de ferro, afavoreix la qualitat de la sang i, per tant, reforça el nostre sistema immunològic.

I el vinagre de poma, a diferència d’altres vinagres, és un fantàstic alcalinitzant i aliment probiòtic, cosa que significa que cuida i regenera la nostra preuada flora intestinal.

Quant a l’oli de tòfona blanca, és important que en busquis un de qualitat (no són barats). Els altres no són aconsellables, ja que la seva aroma pot ser fruit d’un producte procedent del petroli (SOS). A la botiga ecològica en línia Mumumio.com en tenen un amb certificació ecològica, encara que una altra opció és buscar-lo en una botiga gourmet o italiana.

Una última dada: la remolatxa tenyeix moltíssim les mans, si no vols que se’t quedin de color vermellós, el millor serà que utilitzis guants de làtex, almenys per fer-ne filets i macerar-la.

Estàs preparat per triomfar? Doncs comencem la recepta!

raviolis-remolacha-trufa-2

La recepta

Quantitat: 6 persones

Temps: 15 min

Estris: mandolina, batedora, deshidratadora (opcional)

Ingredients per al marinat remolatxa:

  • 1 remolatxa gran
  • 1 C d’oli d’oliva
  • 1 c de vinagre de poma ecològic sense filtrar
  • Sal al gust

Ingredients per a la nata trufada:

  • 1 T de macadàmies remullades unes 2h
  • ¼ o ½ T d’aigua
  • 2.c de llevat nutricional
  • ½ c de sal
  • 2 c d’oli de tòfona blanca (s’aconsegueix en botigues gourmet o italianes)

Ingredients per a les xips de sàlvia:

  • Unes 20 fulles de sàlvia fresca
  • 1 C d’oli d’oliva
  • Sal

Preparació:

  1. Pela la remolatxa i renta-la sota l’aixeta. Amb l’ajuda d’una mandolina, fes-ne filets molt fins, de manera que les làmines tinguin una mica de flexibilitat. Posa-les en un bol, afegeix l’oli, el vinagre, la llimona i la sal i barreja-les bé amb les mans perquè totes quedin amarades del marinat. Deixa-ho marinant un mínim de mitja hora.
  1. Per fer el farcit de macadàmia, tritura tots els ingredients al vas de la batedora fins a obtenir una crema densa. Vigila que no quedi massa líquida. Per evitar-ho comença posant ¼ T d’aigua i afegeix-ne més només si ho creus necessari. Tritura-ho fins que no quedin grumolls. Tasta-ho i ajusta d’oli de tòfona i sal al teu gust.
  1. Escorre la remolatxa (haurà retingut bastant de líquid). Utilitza una remolatxa de base, posa-hi una mica de nata trufada i una altra remolatxa a sobre, de manera que sembli un ravioli. Continua fins acabar els ingredients.
  1. Per fer les xips de sàlvia tens dues opcions, deshidratadora o forn. En tots dos casos renta i seca les fulles i barreja-les en un bol amb l’oli i la sal, assegurant-te que totes les fulles queden ben impregnades d’oli.
  1. Si vas a fer-les en deshidratadora, porta-les a deshidratar en una safata perforada unes 8 hores o fins que quedin cruixents.
  1. Si les fas al forn, preescalfa’l a 200 °C i posa-les sobre una safata protegida amb paper d’enfornar. Forneja-les uns 10 minuts a 180 °C al centre, amb molt de compte que no se’t cremin o es faran malbé.

Si et sobra nata trufada pots guardar-la a la nevera perfectament durant una setmana.

 

Elka Mocker
Elka Mocker

Health coach nutricional, creadora de receptes i del blog LalaKitchen.com
Promotora d'una alimentació i estil de vida saludables