Objectius de Pedinatur

Conscienciar la societat i els professionals de pediatria sobre l’ús dels tractaments naturals basats en l’evidència. En cap cas han de substituir els tractaments convencionals.

Conscienciar sobre l’ús progressiu de teràpies d’homeopatia, fitoteràpia, medicina biorreguladora, medicina naturista i l’acupuntura, entre d’altres, com a complement dels tractaments de la medicina convencional.

Difondre els beneficis dels tractaments naturals basats en evidències científiques, que no suposen la substitució dels tractaments convencionals o de síntesi.

Difondre entre els professionals de la farmàcia i la medicina els coneixements actuals sobre els tractaments naturals aplicats en pediatra, ja sigui a través de la formació o bé amb l’edició de guies i manuals basats en l’evidència científica.

Promoure companyes educatives sobre els tractaments naturals destinats a la societat i als mitjans de comunicació, tant generalistes com especialitzats en salut, per contribuir a un coneixement més gran d’aquest àmbit en relació amb la pediatria.

Servir de punt d’informació i de guia per als pares que busquin aquest tipus de tractaments.

Fa vint anys que sóc pediatra homeòpata i tinc clar que no hi ha cap teràpia excloent”, afirma segura la Gemma Baulies, presidenta de l’Associació de Pediatria Natural (Pedinatur), grup científic acabat de crear.

L’Associació de Pediatria Natural agrupa pediatres i metges de famílies que ajuden a sanar l’organisme de les criatures amb teràpies no convencionals, que és la manera com els mateixos experts anomenen la fitoteràpia, la medicina biorreguladora i l’homeopatia. De fet, “creiem que a l’Estat espanyol hi ha dos mil pediatres que utilitzen aquestes teràpies complementàries”, especifica la pediatra homeopàtica i metgessa naturista i fitoterapèutica Gemma Baulies.

Pedinatur és la “primera societat científica de pediatres especialitzats en medicina natural” i s’ha creat per respondre “a la demanda de tractaments eficaços i segurs”. Com a grup científic, volen compartir experiències, perquè “tots tenim clar que fem servir altres eines terapèutiques que ens van bé a la consulta”.

És a dir, quan els pediatres i metges de família agrupats a Pedinatur visiten una criatura amb febre, no recorren ni als analgèsics i ni als antitèrmics, perquè “fets servir en excés tenen efectes secundaris”, continua explicant la pediatra Baulies. Ara bé, “és evident que, si hi ha una criatura que s’està ofegant per culpa d’una bronquitis, recorrerem al Ventolin”. No hi ha res excloent en medicina.

Les teràpies no convencionals tracten la malaltia dels infants com un malestar físic i emocional. “Els desequilibris emocionals provoquen el malestar del cos físic”, comenta la pediatra. “Si he de tractar una criatura amb febre, ho faré amb remeis homeopàtics, però sempre diré als pares que tinguin a casa l’Apiretal per si la febre es dispara o per si ells mateixos no aguanten la pressió de la febre”, conclou la presidenta del recent grup científic.

Guanya una joguina de Barruguet

A Barruguet trobaràs joguines tradicionals de qualitat que estimulen la imaginació dels petits, i els fan créixer jugant. Cada setmana us demanarem una pregunta o reflexió. Entre els participants, farem un sorteig mensual. Aquest mes de maig sortegem el joc de l’amanida. 

Pregunta: Quin és l’aliment que no agrada als vostres fills i com ho feu perquè en tasti una mica?

Escriviu-nos a tgilbert@etselquemenges.cat

*El guanyador del conjunt d’eines de cuina de fusta del mes d’abril és: Patrícia Oliva

El pròxim sorteig el farem el 22 de maig. El premiat haurà de passar a recollir la joguina a Barruguet. Gran Via de les Corts Catalanes, 620. Barcelona

 

Trinitat Gilbert
Trinitat Gilbert

Periodista

  @trinigilbert   @trinigilbert