Foto: Pau Escúlies

Foto: Pau Esculies

Des de mitjan setembre hi ha un virus respiratori que provoca laringitis i, a les criatures que hi tenen predisposició, bronquitis. Ho confirma Álvaro Díaz, vocal de la Societat Catalana de Pediatria, que ens dóna el nom del virus: Parainfluenza.

És un virus benigne, però que fa que les criatures respirin amb dificultat perquè inflama les cordes vocals”. Sobretot a les nits, continua Álvaro Díaz, cap a les dues de la matinada, és “quan es desperten amb molta tos, perquè els costa que els entri aire”.

Com curar-lo? “Perquè puguin respirar bé, sobretot si són molt petits, el consell és que respirin aire fred”. Quantes vegades els hem portat a urgències, i quan hi són, ja es troben millor? “És justament perquè han respirat aire fred pel camí”, diu Díaz. Si no volem sortir al carrer, hi ha l’opció d’obrir la finestra o, fins i tot, “d’inhalar l’aire fred del congelador”, afirma.

La pediatra, homeòpata i metge naturista Gemma Baulies recomana, per guarir el virus estès, repòs i prendre infusions de farigola i flors de saüc; és a dir “va molt bé augmentar la ingesta de líquids”. Baulies sempre recepta equinàciaperquè escurça el període del refredat i, alhora, augmenta les defenses. Es pot prendre en gotes o comprimits.

Baulies afegeix que si la criatura té dos anys o més, “les infusions poden ser amb mel”. “La mel és controvertida perquè hi ha països que la recomanen a partir d’un any, però aquí, en general, es recomana a partir dels dos”.

Segons els símptomes, la metge recepta homeopatia. “Si té mal als ossos, com fiblades, àrnica; si té mal de coll, i el té molt vermell, belladona, per exemple”. El cas és que amb tres o quatre dies, el virus ha de desaparèixer.

Per altra banda, la metge naturista Conxita Mir, que també comenta que té la consulta plena d’infants amb el mateix virus, recepta tractaments homeopàtics, “sobretot si són molt petits”. Si són més grans, i l’homeopatia no ha frenat el virus, Mir fa fórmules d’olis essencials, com ara un de fet amb orenga i eucaliptus, que recepta juntament amb un probiòtic, fet amb zinc i pròpolis.

Pensant en l’hivern, la metge conclou el tractament amb la prevenció, que fa amb 10 grànuls d’Anas Barbarie 200k un cop per setmana com a antivíric durant el període del fred. Per prevenir la grip, també recomana probiòtics, vitamina C amb zinc i pròpolis.

Trinitat Gilbert
Trinitat Gilbert

Periodista

  @trinigilbert   @trinigilbert