El pop també agrada a les criatures. A Tarragona ho demostren per segon any consecutiu amb el festival Minipop, que serà el 2 i el 3 de juny al passeig de les Palmeres i al barri del Serrallo de la capital del Tarragonès.

El festival va més enllà de la música, ja que de manera paral·lela organitza mil i uns tallers creatius perquè els petits de casa tinguin totes les opcions per passar un cap de setmana rodó. Ara bé, què passarà quan s’acosti l’hora de berenar i de sopar?

Doncs que les famílies tindran a l’abast l’opció de menjar ecològic, que, de fet, és l’única oferta gastronòmica del festival. L’any passat va ser d’aquesta manera, i “d’entrada ens vam trobar amb alguna reticència, bàsicament de gent que mai no havia tastat aquest tipus de menjar”, recorda la Paula López- Hervás, formada en alimentació energètica, macrobiòtica i part de l’equip de L’Espiga d’Or de Tarragona.

L’èxit de les croquetes

Les croquetes de L’Espiga d’Or de Tarragona són ben conegudes. N’hi ha que les anomenen bombes, perquè fins i tot soles ja són un bon plat. El cas és que estan fetes amb mill, tofu i pastanaga i també amb mill, tofu i espinacs. És a dir, són un aliment complet nutricionalment, perquè tenen verdures –els espinacs o la pastanaga–, cereals –el mill– i proteïnes –el tofu.

Ara bé, quan les famílies i criatures van anar tastant les propostes que els oferien, es van començar a animar. “Va ser un èxit”, diu la Paula. Hi havia nens que deien que el pa era boníssim. Justament, aquest és l’objectiu de L’Espiga d’Or: demostrar que el menjar ràpid també pot ser saludable. A l’hora de sopar, van apostar per entrepans amb farines ecològiques i integrals, embotits ecològics, croquetes de mill, crestes d’espelta amb espinacs o d’espelta amb tonyina, pizzes vegetals… Plats fàcils de menjar amb les mans.

A l’hora de berenar, van tenir en compte totes les edats de la canalla. Per això, per als nadons, tenien preparades compotes de fruites; per als més grans, llesques de pa d’espelta amb crema de cacau, cóc de poma i magdalenes de xocolata.

“Vam vendre totes les provisions”, continua explicant la Paula López-Hervás. Els preus eren molt populars: el més car costava 2,50 €.

Per tot plegat, aquest any hi tornen, i ho fan amb novetats preparades, a més de totes les opcions que ja hi va haver l’any passat. El menjar ràpid i saludable és possible.

Els grups i els tallers del Minipop

Joan Colomo, Guille Milkyway Dj Set (La casa azul), Beth, Quart Primera i Renaldo & Clara, juntament amb alguns dels discjòqueis principals com DJ Lupo (CienWatios) i David Bass es combinen amb els tallers creatius de Joan Rioné, el Gallus, Mo Espasa, Literatura Vertical, Mercedes Luiña (Nakama) i Mar Borrajo, entre d’altres.

Els guanyadors d’entrades per assistir al festival Minipop de Tarragona són:

Alba Prades: 2 entrades

Elisabeth Tort: 1 entrada

Cristina Serret: 1 entrada

Els guanyadors s’han de posar en contacte amb premsa@minipop.cat

Guanya una joguina de Barruguet

A Barruguet trobaràs joguines tradicionals de qualitat que estimulen la imaginació dels petits, i els fan créixer jugant. Cada setmana us demanarem una pregunta o reflexió. Entre els participants, farem un sorteig mensual. Aquest mes de maig sortegem el joc de l’amanida. 

Pregunta: Prepares berenar als teus fills? Quin?

Escriviu-nos a tgilbert@etselquemenges.cat

*El guanyador del conjunt d’eines de cuina de fusta del mes d’abril és: Patrícia Oliva

El pròxim sorteig el farem el 22 de maig. El premiat haurà de passar a recollir la joguina a Barruguet. Gran Via de les Corts Catalanes, 620. Barcelona

Trinitat Gilbert
Trinitat Gilbert

Periodista

  @trinigilbert   @trinigilbert